Platform Zien.
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2021 door Tot Heil des Volks

Tot Heil des Volks lanceert platform rondom moeilijke dossiers

Verslaving, prostitutie, dakloosheid en armoede in Nederland: het zijn de onderwerpen die Tot Heil des Volks (THDV) onder de aandacht brengt. Al sinds 1855 is de organisatie werkzaam voor deze kwetsbare groepen. Vanaf deze maand heeft zij daarvoor een nieuw platform tot hun beschikking: Zien.

Tot voorjaar 2020 werd Zien. (voorheen de Oogst) als blad uitgegeven, maar vanaf dit jaar kiest THDV voor een digitaal platform met verhalen, achtergrondartikelen, ontwikkelingen en cijfers. ‘Een ontwikkeling die past bij deze tijd’, aldus Ronald Koops, eindredacteur van magazine Zien. en een van de initiatiefnemers van het nieuwe platform. 

De ambities liggen hoog. Zo wil het platform aandacht vragen voor de ongelijkheid in ons land en de ogen van de bezoekers openen voor het onrecht dat hieruit voortkomt. ‘Bij THDV geloven we dat ieder mens waarde heeft en een onderdeel is van een gezamenlijk verhaal. We vinden elkaar in ons mens-zijn, in kwetsbaarheid en in gebrokenheid. Daar ontmoeten we elkaar en ontmoeten we Jezus op onverwachte momenten. Wat je leest op Zien. opent je ogen voor de kloof tussen arm en rijk, tussen gezien en genegeerd worden en tussen individuen en groepen. Wij willen mensen helpen deze kloven te overbruggen’, aldus Koops. THDV is blij met deze nieuwe stap en hoopt via het platform een brede groep in de maatschappij te inspireren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen