Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2021 door Geerten van Breugel

Alpha Nederland lanceert podcast ‘De Kansen voor de Kerk’ vanwege 25-jarig jubileum

Vanaf 4 oktober start Alpha Nederland met een eigen podcast: ‘De Kansen voor De Kerk’. Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, gaat in deze podcast-serie op zoek naar antwoorden bij verschillende kerkleiders en experts op het vlak van kerk en missie. Aanleiding voor het uitbrengen van de podcast is het 25-jarig jubileum van de organisatie.

In de podcast-serie van vijf afleveringen gaat Arnoud Drop in gesprek met inspirerende kerkleiders, waaronder Niels de Jong (predikant-pionier van Noorderlicht), Arjen ten Brinke (voorganger van Mozaiek033) en Mgr. Liesen (bisschop van Breda). Hoe staat de kerk er nu voor? Wat zijn de kansen voor de kerk? Hoe kan de kerk op een relevante manier haar missie vorm geven? Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het inzetten en bereiken van de jonge generatie, gastvrijheid, grijze haren en de Heilige Geest.

Kansen benutten
Daarnaast gaat Arnoud Drop in gesprek met de oprichters en oud-directeuren van Alpha Nederland: Jan Maarten Goedhart en Jan Bakker. Ze blikken terug op de impact die de cursussen, zoals Alpha en de Marriage Course, de afgelopen 25 jaar op de kerk in Nederland hebben gehad. Hoe stond de kerk er destijds voor en wat kunnen we daar nu van leren? Welke kansen uit het verleden kunnen we benutten in de toekomst?

Gepassioneerd en hoopvol
Arnoud Drop: “Elke aflevering spreek ik een of meerdere deskundigen over dat ene, dat bijzondere… waar ik gepassioneerd en hoopvol over ben, maar waar ik door diezelfde passie soms ook zo mee worstel: de kerk. Wat gaaf als mensen deze zoektocht willen volgen! Dit kun je alleen doen door ook zelf in de spiegel te kijken en te denken aan je eigen kerk.”

Hoe is de podcast te beluisteren?
Vanaf 4 oktober is de podcast wekelijks te beluisteren via de bekende podcastplatforms of via dekansenvoordekerk.nl. Via de website is alvast een trailer te beluisteren en kunnen mensen zich abonneren. De podcasts duren tussen de 30 en 45 minuten.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting met Jezus geven. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op haar cursussen. Dit jaar viert Alpha Nederland haar 25-jarig jubileum. De droom van Alpha Nederland is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus hebben gehoord via Alpha. Kijk voor meer informatie op alphanederland.org.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen