Kerk Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2021 door Redactie

Christen komt om het leven bij bevrijdingsactie na kidnapping tijdens kerkelijke samenkomst

Toen Fulani-herders een kerk belaagden tijdens een aanbiddingsdienst in de Nigeriaanse deelstaat Kogi, werd kerkganger Julius Oshadumo (78) samen met twee andere christenen gekidnapped. Tijdens een bevrijdingsactie door burgerwachten op 2 oktober kwam de man door een schotwond om het leven, meldt Morning Star News. Voorganger Atayi getuigt van de vreselijke ontvoering.

De christenen werden op 19 september ontvoerd door de radicale moslims, die een spoor van vernielingen, dood en verdriet achterlaten. Voorganger Atayi overleefde de aanval op het nippertje. "Ik leidde een groep gemeenteleden in de aanbidding toen er plotseling werd geschoten in de kerk. Gemeenteleden probeerden weg te vluchten", vertelt Atayi. Hij vluchtte weg met de gemeenteleden. "Het was een wonder dat ik zonder verwondingen kon ontsnappen. Ik keerde pas terug naar de kerk toen de schutters waren vertrokken."

De voorganger trof een ravage aan in het kerkgebouw. Bij de aanval werd kerkganger Reuben Gbenga (45) doodgeschoten. Ook de vrouw van de ontvoerde Oshadumo werd geraakt door de kogels van de radicale moslims. Zij overleefde de aanval, maar ligt nog in het ziekenhuis in kritieke toestand. Een aantal gelovigen werd ontvoerd, waaronder de oudere Julius Oshadumo. De kidnappers eisten een som van 10 miljoen naira (bijna 21.000 euro). De familie van Oshadumo zamelde 2 miljoen in en had dus niet genoeg geld om de man vrij te kopen. De burgerwacht besloot te helpen. Bij de bevrijdingsactie van de drie christenen kwam Oshaduma door een schotwond om het leven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen