Nancy Pelosi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2021 door Redactie

Aartsbisschop over verruiming Amerikaanse abortuswetgeving: "Niets minder dan kinderoffers"

De aartsbisschop van Amerikaanse kamervoorzitter Nancy Pelosi noemt de nieuwe pro-abortuswetgeving die door de Democratische politica wordt gesteund "niets minder dan kinderoffers". Aartsbisschop Salvatore Cordileone uit San Fransisco is stellig tegen de verruiming van de abortuswetgeving, meldt CBN News. "Dit is iets wat je verwacht van toegewijde satanisten", aldus Cordileone.

De nieuwe wetgeving in de Verenigde Staten verruimt de mogelijkheid van het plegen van abortus in de Verenigde Staten. "Deze wetgeving is gericht op het beschermen van iemands recht te beslissen over het voortzetten of afbreken van een zwangerschap", staat in de wetgeving. In de wetgeving wordt gesteld dat vrouwen niet mogen worden tegengehouden of geremd in hun beslissing voor abortus. Volgens CBN News betekent dit dat rechten van ouders en kinderen worden aangetast en wetten die ongeboren kinderen met het syndroom van Down beschermen tenietdoet.

"Het is schandalig dat mensen die beweren katholiek te zijn, zich inlaten met zulk kwaad, laat staan dat ze het aanmoedigen", stelt de aartsbisschop. "Abortus is meer dan alleen een probleem. Het is moord. Het is het nemen van een menselijk leven en ieder mensenleven moet worden gerespecteerd en beschermd." Pelosi reageert kalm op de beschuldigingen van de aartsbisschop: "Het is niet aan ons om te oordelen over hoeveel, wanneer en op welke manier mensen kinderen krijgen. Wat gaat ons het aan wat anderen doen?"

De aartbisschop roept gelovigen op actie te ondernemen tegen de nieuwe wetgeving. "Ik roep jullie op om te bidden en te vasten voor de congresleden die over de wetgeving zullen stemmen, om zo deze waanzin te voorkomen. Een kind is niet een object dat weggegooid kan worden en het hart van een moeder ook niet. Ik heb het al gezegd, maar zeg het nog eens: de oplossing voor ongewenste zwangerschappen is niet geweld, maar liefde. Dit is Amerika. We kunnen beter."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Het is niet zo simpel, Bewust zwaar geestelijk lichamelijk gehandicapte kinderen op de wereld zetten is onmenselijk. Het lijden is onvoorstelbaar, zowel voor het kind als de ouders.