Afghaanse christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2021 door Patrick Goede

Veel Afghaanse christenen op de vlucht geslagen: "Here God, bescherm ons alstublieft"

Met de winter voor de deur zijn er nog altijd christenen in Afghanistan die zich proberen te verschuilen voor de Taliban. Volgens de internationale hulporganisatie Release International zijn er inmiddels wel minder dan 10.000 christenen in het land: "Het is een land met veel bergen. De meeste christenen zijn gevlucht van de steden naar de dorpen op het platteland. De Afghaanse kerk was altijd al een ondergrondse kerk. Maar ze hebben onze hulp en gebed hard nodig."

Andrew Boyd die namens de organisatie spreekt vertelt verder: "Er is veel angst. We horen dat er nog steeds christenen in Afghanistan vastzitten. We weten niet precies hoeveel. Het was altijd al een kleine kerk. Een behoorlijk aantal christenen dat kon vluchten is ook gevlucht. Anderen zitten nog vast." Veel christenen vluchtten de afgelopen tijd naar buurlanden als Iran en Pakistan.

Hel
CEO van Release International, Paul Robinson, sprak volgens Christian Headlines met een Afghaans televisiestation genaamd Sat-7. Sat-7 hoort direct van zijn luisteraars wat er gaande is in het land. Een beller kwam hen ter ore met een gebedsverzoek: "Oh Heer, bescherm ons alstublieft want we gaan door een hel."

Een andere beller liet weten: "Mijn gezin en ik zijn twee jaar geleden tot geloof in Christus gekomen. We hebben doodsbedreigingen ontvangen. Er zit niets anders op dan te vluchten. Help ons gehoord te worden zodat we aan deze hel kunnen ontsnappen."


Afghanistan
- Telefooncontrole door de Taliban: het bezit van een Bijbel is dodelijk
- Taliban zaaien doodsangst: 5 belangrijke vragen over christenen in Afghanistan
- Taliban bedreigen Afghaanse christenen: "We weten waar jullie zijn"
- Wat de triomf van de Taliban tot ons te zeggen heeft
- Evangelist Robby Dawkins: "De Taliban zullen Afghaanse christenen uitroeien"
Meer over Afghanistan »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Laten we blijven bidden voor onze Afghaanse broers en zussen!
N
Nou dat is zeker nodig ,menselijk gezien ziet het er hopeloos uit ,maar de taliban kan God niet tegenhouden,laat Hij Zijn bescherm engelen sturen