regenboogvlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2021 door Redactie

Belangenorganisaties lhbti'ers stappen naar onderwijsinspectie na column in Reformatorisch Dagblad

De onderwijsinspectie heeft klachten ontvangen van COC Rotterdam en de Regenboog Alliantie Gouda. Aanleiding is een column van Wim de Kloe in het Reformatorisch Dagblad, melden diverse media.

De Kloe, lid van het college van bestuur van scholengroep Wartburg-Driestar, schreef in zijn column onder meer: 'De achterliggende gedachte van de lhbti-beweging is dat mensen pas werkelijk tot hun recht komen als ze leven volgens hun diepste, vooral seksuele gevoelens. (...) De strijd tegen seksuele taboes is feitelijk een strijd tegen het christendom.' De combinatie lhbti heeft volgens De Kloe 'iets van een monsterverbond'. 'Een christen trekt andere lijnen: bepalend voor je identiteit is met name of je de Heere Jezus mag kennen. (...) De lhbti-beweging staat haaks op het christendom. Door Gods genade kunnen lhbti’ers zalig worden.'

De scholengroep Wartburg-Driestar heeft negen locaties in onder andere Gouda, Rotterdam en Dordrecht. Het COC Rotterdam en de Regenboog Alliantie Gouda zijn naar de inspectie gestapt omdat ze vrezen dat lhbti-leerlingen van de scholengemeenschap zich niet meer veilig voelen in deze regio, meldt de NOS. De Regenboog Alliantie Gouda vreest dat de column negatieve gevolgen heeft voor de lhbti-leerlingen. D66 Gouda heeft al aangekondigd collegevragen te gaan stellen over de kwestie.

De Kloe betreurt het dat zijn column als beledigend wordt ervaren en heeft excuses aangeboden voor het geval zijn woorden verkeerd overkomen, meldt het Reformatorisch Dagblad. Hij laat weten dat hij de Regenboog Alliantie heeft uitgenodigd voor een gesprek.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat vreemd dat wordt gedacht dat als mensen zich aan Gods heilzame leefregels houden, zij dan onveilig zouden zijn.

Je kan het betreuren dat een column door iemand beledigend kan worden opgevat, maar excuses?

Overigens prima dat Wim de Kloe de Regenboog Alliantie heeft uitgenodigd voor een gesprek. Dan heeft de gelegenheid om bestaande misverstanden weg te nemen.

M
Dat eerste is niet het punt. Het gaat er om op welke manier en met welke woorden en aan de hand van feiten of onwaarheden De Kloe zijn mening geeft.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (8)