Hindoe pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2021 door Patrick Goede

Pastors in India aangevallen op politiebureau door extremistische hindoes

In India zijn afgelopen maand drie voorgangers aangevallen door een boze menigte hindoes die zich bij het politiebureau hadden verzameld. Ook een politie-agent werd mishandeld. De drie pastors werden op dat moment verhoord op het politiebureau nadat er eerder al ophef was ontstaan rond de kerkdienst die ze organiseerden. Dat meldt Morning Star News.

Pastor Sahu vertelt: "We waren aan het aanbidden toen de groep arriveerde. Een politie-agent vroeg wat we aan het doen waren. Ik antwoordde hem dat ik het Woord van God verkondigde."

Een groep met tien hindoe nationalisten probeerde vervolgens de kerk binnen te dringen maar de politie weet hen dan nog tegen te houden. "Ik zag dat de politie de deur blokkeerde. Vervolgens maakten ze opnamen en foto's van de dienst. Die lieten ze buiten aan de extremisten zien."

Pastor Sahu werd opgedragen na de dienst naar het politiebureau te komen. Samen met twee andere voorgangers gaf hij gehoor ana die oproep. Eenmaal aangekomen bij het politiebureau bleek dat er een grote groep van zo'n 200 extremistische hindoes zich daar ook verzameld had. Ze schreeuwden obscene leuzen naar de christenen en wisten op een gegeven moment zelfs het politiebureau binnen te dringen.

De politie wist ze in eerste instantie nog tegen te houden, maar uiteindelijk slaagden de hindoes er toch in om bij de pastors te komen. Ze gooiden met schoenen naar de voorgangers en sloegen erop los. Twee voorgangers werden daarbij flink geraakt. "Ik bevond mij wat meer naar achteren waar het relatief veilig was. Maar een paar uithalen raakten mij", vertelt pastor Sahu.

Er werd van buitenaf versterking ingeroepen en maar de groep kwan uit zichzelf al tot bedaren. Uitendelijk zijn de voorgangers zijn tot vijf uur die middag op het bureau gebleven en er zijn aanklachten ingediend tegen de gewelddadige nationalisten voor het veroorzaken van opruiing en het scanderen van obscene leuzen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen