coronavaccin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2021 door Redactie

Mag je het coronavaccin als christen weigeren? Amerikaanse docenten stappen naar rechter

Een Amerikaanse christen en een boeddhist klagen de afdeling geneeskunde van de Universiteit van Anschutz aan voor discriminatie. De twee werknemers weigerden het coroanavaccin op basis van hun geloof, meldt de Christian Post. De school weigert gelovigen een uitzonderingspositie toe te kennen ten opzichte van de vaccinatieplicht.

In Amerika is een vaccinatieplicht voor alle overheidsmedewerkers ingegaan. Dit betekent dat docenten, zorgmedewerkers, politici en andere ambtenaren gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus om te blijven werken. De universiteit geeft aan dat gelovigen alleen vrijstelling van de plicht kunnen krijgen wanneer ze tegen alle vormen van vaccins zijn. De boeddhist heeft besloten met onbetaald verlof te gaan tot de maatregelen veranderen. De christen dreigt zijn baan te verliezen.

De twee verschillende gelovigen sloten de handen in een en stapten samen naar de rechter om de universiteit aan te klagen. De christelijke belangenbehartiger Thomas More Society ondersteunt de twee docenten in het juridische proces. "Het beleid van de school zorgt voor discriminatie en verdeeldheid onder medewerkers en studenten op basis van hun geloof. Je hebt aan de ene kant mensen die dit beleid als makke schapen volgen en vervolgens de mensen die aan hun geloof vanhouden. Zij worden als koppige geiten gezien en gediscrimineerd, ontslagen of tijdelijk buiten dienst gezet", aldus Peter Breen, voorzitter van Thomas More Society.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Er komt (spoedig) een tijd die in het boek Openbaringen behandelt wordt dat wij de Overheid absoluut niet meer kunnen en mogen vertrouwen, het huidige beleid rond Corona is daar al een voorteken van.
Dit heb je goed gezien willem
K
Terecht als je als christen principieel tegen alle vaccinaties bent.

Maar logisch dat er consequenties zijn als je nu voor het eerst je kont tegen de krib gooit. Dat heeft immers niets met principes te maken maar met ( misplaatst) wantrouwen. Dit keert dan tegen je want andersom wantrouwt men je als mogelijke besmettingsbron vroeg of laat. En Amerika staat hier niet alleen in.

De meeste, oprecht gelovige ,christenen delen dit wantrouwen tegen vaccinatie gelukkig niet! Geloof en je laten vaccineren sluit elkaar bepaald niet uit! integendeel!

Toon meer antwoorden (3)