kerk Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2021 door Redactie

Nigeriaanse voorganger afgeslacht door moslims als wraakactie

Een Nigeriaanse voorganger is afgeslacht door boze moslims, als wraakactie na de moord op een moslimvrouw. De radicale moslims geloofden dat de vrouw werd vermoord door een christen en vermoordden met machetes voorganger Yohanna Shuaibu, meldt Morning Star News. Daarnaast werd het huis van de voorganger en de kerk en school in het dorp Massu afgebrand.

Hosle Tongnan Michael, een collega van vooranger Shuaibu, vertelt: "De moslims dachten dat de man die een moslima vermoordde een bekeerde christen was. Om deze reden vielen ze de voorganger aan, omdat door de kerk mensen in de omgeving tot geloof komen", legt Michael uit. Volgens Michael werd voorganger Shuaibu gewaarschuwd voor de boze moslims en vluchtte hij in eerste instantie naar een nabijgelegen dorp op de avond voor de aanval. De volgende dag keerde Shuaibu toch terug naar Massu om kinderen van de christelijke school te evacueren uit voorzorg. De situatie leek onder controle en Shuaibu dacht dat hij veilig was bij vrienden en familie. "Maar de moslims verzamelden zich snel en belaagden hem. Ze sneden op hem in met machetes en brandden zijn huis, de kerk en de school plat", vertelt Michael.

De relatie tussen moslims en christenen in de Noord-Nigeriaanse deelstaat Kano stond al een tijdje onder druk. De moslims zijn volgens Michael jaloers op de snelgroeiende kerk, de gebouwen en de middelen die christenen tot hun beschikking hebben. "Iedereen die Christus eert is zijn leven niet zeker in het noorden van Nigeria", aldus Michael. Nigeria staat op plek 9 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Christenen in met name het noorden van het Afrikaanse land hebben te maken met vijandigheid van lokale moslims en dodelijke aanvallen van rondtrekkende moslimterroristen van organisaties zoals Boko Haram, Islamitische Staat West-Afrika (ISWAP) en de Fulani-herdersstam.


Christenvervolging
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
- Inval bij christelijke muziekschool in China: ruim honderd studenten en stafleden opgepakt
- China zet christenen voet dwars door blokkade populaire app
- Oegandese christen door islamitische broer aangevallen met kapmes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Vrede en Gods nabijheid en Liefde toegewenst aan een ieder die hierdoor is geraakt. Natuurlijk vooral voor de nabestaanden.