Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

SGP Oldebroek verzet zich tegen regenboogvlag op Coming-Outday

In Oldebroek heeft de SGP als enige partij in de gemeenteraad tegen het hijsen van de regenboogvlag op Coming-Outday gestemd. Ook is het de partij een doorn in het oog dat de gemeente Oldebroek kiest voor samenwerking met COC, de Nederlandse belangenorganisatie voor de LHBTQ+ gemeenschap. Het debat hierover vond op donderdag 30 september plaats in het gemeentehuis in Oldebroek.

SGP-raadslid Tom de Nooijer legde uit waarom zijn partij niet heeft voor gestemd: "De SGP ziet de regenboog als een teken van het verbond tussen God en de aarde." Ook maakt hij duidelijk dat de invulling van de regenboogvlag "kan zorgen voor vervreemding en polarisatie in onze samenleving. Ook is het maar zeer de vraag of LHBTQ+ gemeenschap er zelf op zit te wachten."

"Gaan we een vlag hijsen voor het onbeschermde, ongeboren leven in de Week van het Leven?", vraagt De Nooijer zich af. "Gaan we ook de joodse vlag hijsen ter ondersteuning van de joodse gemeenschap, van wie we weten dat ze al duizenden jaren last hebben van ongefundeerd antisemitisme? Is een regenboogvlag niet uiterst selectief als u dit niet wilt?"

Ook werd het Plan van Aanpak voor het verbeteren van de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTQ+’ers aangenomen. De ChristenUnie-fractie van Oldebroek stemde in met het hijsen van de regenboogvlag én de Plan van Aanpak. Raadslid Popke Graansma maakte in zijn bijdrage namens de CU duidelijk het belangrijk te vinden om door middel van het plan en de regenboogvlag de kwetsbare positie van LHBTQ+'ers onder de aandacht te willen brengen.

"Als je kiest voor een andere vlag, zeg je dan niet eigenlijk tegen deze mensen: blijf maar gewoon in de kast?", vervolgde Graansma. De Nooijer kon dit niet waarderen: "Door dit te stellen maakt u duidelijk dat u ons voorstel absoluut niet heeft begrepen. Ik vind het ook niet passend om dit als reactie terug te geven, zeker omdat ik oproep tot een open gesprek op allerlei plekken, ook in de gemeente Oldebroek."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Vooral het aangaan van COC, dat is ergerlijk. Het gaat hen niet om acceptatie maar vooral het door de strot duwen van propaganda. Ben je er niet mee eens dan gedragen ze zich dictatoriaal. Daar heb ik iets tegen. net als de homopropaganda die ze kleuters al willen voorhouden en opleggen alsof het een broodje is. Ik

accepteer homo's. We hebben homokennissen. Het oordeel is aan de Heer. Maar de propaganda is een stap te ver en bovendien onjuist. Homosexualiteit is niet gewoon.Maar een heksenjacht kan ook niet.