Tearfund
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2021 door Tearfund

Tearfund houdt werkconferentie in Maastricht

Op 7 oktober houdt Tearfund een werkconferentie in Maastricht. Voorgangers, pioniers en kerkelijk werkers bezoeken kerken en projecten en bezinnen zich samen op de missionaire praktijk in Zuid-Limburg. Plekken die bezocht worden zijn onder andere VIND, CGK-gemeente De stem van de Goede Herder, Shekinah Evangelical Church en de Waalse kerk.

Projectleider Dorina Nauta: "Bewust gaan we naar Zuid-Limburg, voor de meesten van ons letterlijk en figuurlijk ver weg. Dat past bij Tearfund: ontdekken hoe God Zijn kerk gebruikt op verschillende plekken over de hele wereld. De context van Zuid-Limburg zorgt voor eigen uitdagingen." Deelnemers van de conferentie krijgen een kijkje in de keuken van verschillende initiatieven en reflecteren vervolgens met elkaar op wat de Bijbel zegt over kerk-zijn in de buurt en de principes van Integral Mission: de overtuiging dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven.

Ron van der Spoel
Nauta: "Wij geloven dat kerken die holistisch te werk gaan, een effectieve bijdrage kunnen leveren aan het tot bloei brengen van mensen en gemeenschappen. Wereldwijd werken we samen met kerken die veelal al op holistische wijze functioneren. In Nederland inspireren we kerken en christelijke leiders met dit gedachtegoed."

Tijdens de werkconferentie komt daarom ook het Leger des Heils aan het woord. Ron van der Spoel is sinds 2018 pionier in Limburg voor dit kerkgenootschap. "Met dat wat ik altijd heb geleerd over de kerk, kon ik er niets", vertelt hij. Tijdens de werkconferentie gaan bezoekers daarover met hem in gesprek.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen