Mirjam van der Vegt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2021 door Redactie

Mirjam van der Vegt ervaart stress door coronanieuws: "Zorg goed voor je mentale gezondheid"

"Herken je dat? Als je al het coronanieuws en de meningen leest, gaat je adrenalinespiegel omhoog. Zelf merk ik tijdens het lezen een druk op mijn borst. Allerlei gevoelens gaan door je heen. Elke keer heb ik weer even een adempauze nodig. Ik probeer het nieuws niet te lezen, maar het is op veel plekken het gesprek van de dag", aldus schrijfster Mirjam van der Vegt via Facebook.

"Verdeeldheid zorgt voor stress: er gaat een hersengedeelte in je hoofd in werking die veel energie kost", vervolgt Van der Vegt. "Daardoor vermindert je bandbreedte en kun je minder goed beslissingen nemen. Wist je dat het gedeelte in je hersenen dat over compassie gaat, ook vermindert in deze toestand? De lontjes worden steeds korter, en dat is niet zo verwonderlijk! Ik schrijf erover in De kracht van rust (misschien wel niet voor niets verkozen tot spirituele boek van het jaar). We need some rest!"

CIP.nl sprak eerder dit jaar met de schrijfster over de kracht van rust. "Een van de lezers meldde zich na het lezen van het boek aan voor een van de rust-trainingen. Ze zei: 'Ik ken Christus helemaal niet, maar als dit Hem laat zien, dan wil ik Hem er graag bij.' Rust kan ons op een natuurlijke wijze met elkaar en met God verbinden. Wanneer je zoekt naar rust kom je uit bij de bron: God zelf. Ik help mensen om in vrijheid met Hem kennis te maken, God dwingt je niet." Ook maakte ze duidelijk dat "rust en werk geen vijanden, maar juist partners van elkaar zijn. Ze zijn als het ware een getrouwd echtpaar dat elkaar het beste gunt."

"Beoordeel de dag naar wat je zaait, ook in je eigen hersenen", geeft Van der Vegt mee. "Je hoeft niet per se nieuws te volgen vanavond. Zorg goed voor je mentale gezondheid - die heeft een rechtstreekse invloed op je immuunsysteem!"

Lees hier meer over de kracht van rust.

Fotograaf: Eljee

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

a
Heel erg herkenbaar. Geen geruzie in de familie over wel of niet maar van de wisselvallige informatie raken mijn hersens op tilt en volgt er migraine. Dus ik moet heel goed voor mijzelf zorgen anders gaat het niet goed.