Max Lucado
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2021 door Patrick Goede

Max Lucado ziet gelijkenissen tussen corona en boek Esther: "Onze werelden lijken op elkaar"

Schrijver en spreker Max Lucado kreeg te kampen met de nodige fysieke malheur in het afgelopen jaar. Zo werd er bij hem een verwijding van een slagader geconstateerd en raakte de schrijver besmet met het coronavirus. Bij Religion News vertelt hij hoe het bijbelboek Esther juist tot leven kwam gedurende deze lastige (corona)periode. "De realiteit van die wereld lijkt op onze realiteit."

Lucado legt uit: "Ook in de tijd van Esther werd het volk van God bedreigd door een kwaad van buitenaf. Het is een interessant verhaal omdat er niet direct een bovennatuurlijk wonder plaatsvond. Ook nu ervaren de meesten van ons geen spectaculaire wonderen. Het is een verhaal van 'stille' voorzienigheid."

Perzen
Hij denkt dat Esther en Mordechai in hun tijd erg gelijkvormig waren aan de Perzische cultuur waarin ze leefden. "Ze gingen naadloos op in de cultuur en werden zelf ook graag gezien als Perzen. Ze waren zo Perzisch dat Mordechai voor de koning kon werken en Esther kon zelfs met de koning naar bed. Niemand wist dat ze Joods waren."

Volgens Lucado heeft dat gegeven parallelen met vandaag de dag. "Vandaag de dag lijkt het moeilijker om te weten hoe je moet leven als christen zonder een klootzak te zijn aan de ene kant of zeer anoniem te zijn aan de andere kant. De vraag is hoe ik diep geworteld kan zijn in het christelijk geloof en toch vriendelijk kan zijn naar mijn buren, de maatschappij verder kan helpen en niet de persoon ben die mensen het liefst negeert."

Lucado schreef het boek 'You were made for this moment: Courage for today and hope for tomorrow' naar aanleiding van zijn preken over Esther en het uitbreken van de coronapandemie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen