voorganger Artur Pawlowski - opnieuw gearresteerd door Canadese politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2021 door Redactie

Voorganger schold politie uit voor nazi's: opnieuw gearresteerd door Canadese politie

De Canadese voorganger Artur Pawlowski is opnieuw gearresteerd door de politie naar aanleiding van een incident in een rechtszaak in juni. Het is de tweede arrestatie van de Pools-Canadese voorganger dit jaar, meldt Faithwire. De voorganger kwam in het voorjaar al in het nieuws nadat hij politie-agenten uitschold voor nazi's en gearresteerd werd voor het negeren van coronamaatregelen. 

De voorganger verzette zich tegen beide arrestaties en begon opnieuw te schreeuwen naar de politie. Bekend is dat Pawlowski nu wordt aangeklaagd voor 'minachting van de rechtbank', maar niet waarom de rechtszaak werd gehouden in juni en wat de voorganger heeft gedaan. De advocaat van de voorganger treed verder niet in details over de huidige situatie.

In april onderbrak de politie een kerkdienst in de Pools-Canadese kerk van Pawlowski in Calgary. Het was op dat moment verboden om fysieke samenkomsten te organiseren in de Canadese deelstaat. "Jullie zijn nazi-psychopaten", schreeuwde de voorganger kwaad naar de politie. Pawlowski bleef de Canadese coronamaatregelen negeren en werd in mei staande gehouden langs de weg en gearresteerd voor de overtredingen. De arrestatie leidde tot verschillende bedreigingen en de garage van Pawlowski werd in brand gestoken. "Ze willen ons dood hebben", reageerde de voorganger. "Waarom zou je dit doen? Ik kom op voor armen, moslims, homo's, Aziatische en zwarte mensen. Ik doe niemand iets aan en toch willen mensen mij dood hebben."

Bekijk in de onderstaande video van CBN News beelden van de recente arrestatie van Pawlowski.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen