Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2021 door Redactie

Kamerlid SGP: "Coronapas vandaag nog afschaffen"

Ook in de Tweede Kamer staat lang niet iedere partij en ieder Kamerlid achter de invoering van het inmiddels veelbesproken coronatoegangsbewijs. Ook SGP is daar duidelijk over, zo liet Kamerlid Chris Stoffer woensdag tijdens een debat over het coronasteunpakket nog maar eens weten: ”Wat ons betreft heeft die coronapas zijn langste tijd wel weer gehad.”

”De toekomst is onzeker”, zo begon Stoffer zijn bijdrage. ”Dat geldt in het bijzonder voor veel ondernemers. Voor die ondernemer die tegen een hoge schuldenberg aanhikt en voor ondernemers in de reissector voor wie de toekomst ongewis is. Voor de touringcar branche, groepsaccomodaties en andere seizoensbedrijven voor wie het laagseizoen begint. Maar ook voor die ZZP’ers, werklozen en veel ondernemers die zich afvragen: hoe nu verder? Er mogen dan langzaam wat zonnestralen door die donkere wolken van de coronacrisis komen, voor heel veel ondernemers stormt het nog.”

Dat geldt volgens Stoffer zeker voor de ondernemers in de horeca: ”Door de coronapas hebben zij te maken gehad met een verzwaring van de maatregelen. De SGP is daarin heel helder. Het is vandaag niet het coronazorgdebat, maar wat ons betreft heeft die coronapas zijn langste tijd alweer gehad. Die pas moet zo snel mogelijk, wat zeg ik, wat ons betreft vandaag nog afgeschaft worden. Het zorgt voor tweedeling in de samenleving en het is ook niet nodig. Het beperkt mensen in hun bewegingsvrijheid en is ook slecht voor de horeca.”

Daarom vroeg Stoffer het kabinet of het mogelijk is te onderzoeken of horecaondernemers kunnen kiezen voor de anderhalve meter afstand in plaats van de coronapas.

Bekijk hieronder zijn hele bijdrage:

Lees ook: ChristenUnie-Kamerlid kritisch op 2G-model coronapas: "Onverstandig en onnodig".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Hun kiezers stroop om de mond smeren
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)