Kathy Hochul - gouverneur New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2021 door Redactie

Gouverneur New York stemt in met vaccinatieplicht zorgmedewerkers: "Vaccin is geschenk van God"

Afgelopen maandag ging in New York vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers in. Christelijke gouverneur Kathy Hochul stelt dat het vaccin een "geschenk van God" is. Een groep van 17 christelijke medici stapte naar de rechter voor een vrijstelling van de coronamaatregel vanwege hun geloofsovertuiging. De christelijke zorgmedewerkers zijn het namelijk niet met haar eens en blijven zich verzetten tegen de vaccinatieplicht, ondanks het dreigende ontslag, meldt de Christian Post.

De nieuwe coronamaatregel houdt in dat meer dan 600.000 zorgmedewerkers uit New York verplicht gevaccineerd moeten worden. De vaccinatieplicht wordt door New Yorkse christenen gezien als discriminatie en een actie gericht op mensen die om hun geloof tegen het vaccin kiezen. Zij zijn verbaasd dat Rooms-Katholieke gouverneur Kathy Hochul instemde met de maatregel. Hochul zei het volgende over het vaccin: "We zijn nog niet uit deze pandemie. Ik hoopte dat het klaar was en heb veel gebeden tot God. En weet je wat Hij doet, Hij beantwoordt onze gebeden. Hij heeft ons de slimste onderzoekers, doktoren en wetenschappers gegeven. Hij heeft hen de wijsheid gegeven om een vaccin te ontwikkelen. We mogen God danken voor het vaccin."

Niet alle christenen in New York zijn het eens met de uitspraak van Hochul. Zij stellen dat het vaccin onmogelijk een 'geschenk van God' kan zijn, omdat het volgens hen ontwikkeld is met behulp van stamcellen van geaborteerde foetussen. Cristopher Fererra staat de christenen bij namens christelijke belangenbehartiger Thomas More Society. "Gouverneur Hochul wil zoveel mogelijk mensen dringen tot inenten voor de rechter een beslissing neemt", aldus Fererra. "We willen niets met een vaccin te maken hebben dat ook maar enigszins in verband kan worden gebracht met abortus", staat het statement van Thomas More Society dat ze uitbrachten bij het starten van de rechtszaak begin september. "We geloven dat abortus moord is van een onschuldig mens. We weigeren elke medische behandeling die in verband kan worden gebracht met abortus, het maakt niet uit hoe klein dit verband is."


Corona
- SGP tegen verplichte coronacheck in Europarlement
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Geschenk van God, dat ze dat nog steeds durven te noemen, wat een belediging van God. Maakt God halfbakken vaccins, die niet werken, waarvan mensen ernstig ziek worden en nog steeds corona krijgen? 3e en 4e zijn inmiddels nodig en wie weet hoeveel nog meer? God is volmaakt en almachtig en maakt niet iets wat niet werkt of maar half....
G
Zij denkt dat als ze God noemt (voor het karretje spant) dat mensen zich dan wel laten inenten.Maar het is geen vaccin.Het is een experiment zegt een arts, waar ik een video van zag.Omdat het niet de weg ging zoals andere medicijnen gaan.En dat is soms tientallen jaren.Tot het veiig is.Het experiment heeft bovendien significant vele bijwerkingen waar ook de dood niet weinig voorkomt. Als je gezond bent,onder de 70jr zonder obesitas of onderliggend lijden kun je corona overleven.Goed dat

medici en de zorg tegen de gouverneur ageren.
Toon meer antwoorden (2)