Mirjam Bikker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2021 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-Kamerlid kritisch op 2G-model coronapas: "Onverstandig en onnodig"

"Dit OMT-idee sluit 1,8 mln mensen buiten. Onverstandig en onnodig. De Kamer heeft motie aangenomen die streep zet door 2G", schrijft ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker via Twitter naar aanleiding dit artikel van het Algemeen Dagblad. Volgens Niels Klaassen, politiek verslaggever van het AD, suggeert het OMT een 2G-model, een coronatoegangsbewijs voor alleen gevaccineerde of genezen mensen. Momenteel werkt men met een 3G-model en is ook een negatief testbewijs geldig.

Het nachtleven is verboden, diverse evenementen kunnen niet honderd procent open. Om dat laatste slot van het sociale leven te halen, kan een strikter toegangsbewijs helpen, schreef het OMT in zijn laatste advies. De afgelopen weekend ontslagen staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) haalde het 2G-model in haar afscheidsbrief aan. Ze schreef dat ze "een vaccinatie- of herstelbewijs onnodig en niet proportioneel" vindt. Demissionair premier Mark Rutte zei dinsdag in de Tweede Kamer dat "er geen voornemens zijn om G2 in te voeren". Om te vervolgen met: "Maar er valt niets uit te sluiten."

"Ook in deze fase moet het publieke leven voor allen toegankelijk zijn, daarom blijft de mogelijkheid van gratis testen belangrijk", onderstreept Bikker. Het Kamerlid van de ChristenUnie uitte onlangs ook kritiek op het huidige 3G-model. "De coronatoegangspas die het kabinet nu grootschalig wil invoeren gaat voor de ChristenUnie-fractie te ver", stelde zij. "Dit is niet een aanpak vanuit vertrouwen in de samenleving en dreigt de tweedeling te vergroten." Lees ook: Waarom ChristenUnie en SGP zich verzetten tegen de coronapas.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Triest, dat zelfs de premier over '2G' zegt: er valt niets uit te sluiten... M.i. moeten we ons met hand en tand verzetten tegen '2G', maar... we lopen het risico dat we daar zo sterk op inzetten en blij zijn dat het lukt dit model buiten de deur te houden, dat we '3G' normaal gaan vinden. Ook 3G gaat m.i. vele bruggen te ver.
N
Tja, droom rustig verder kamerleden van de CU en de SGP.

Als jullie goed hadden opgelet en hadden geluisterd naar wat Rutte heeft gezegd op 25 september 2020, dus inmiddels ruim een jaar geleden, hadden jullie kunnen weten wat er nu werkelijkheid wordt.

In plaats van ketelmuziek te maken moeten jullie er voor zorgen dat deze demissionaire ‘bandieten’ zo snel mogelijk opstappen en definitief verdwijnen!
Toon meer reacties (4)