Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 oktober 2021 door Patrick Goede

John Piper keurt extreme seksuele fantasieën af

John Piper heeft zich in zijn podcast 'Ask Pastor John' uitgesproken over seksuele fantasieën die uitgeleefd worden in slaapkamers van christenen. "Gefantaseerde zonde is een zonde. Het maakt niet uit hoeveel mensen daarmee instemmen", aldus de voorganger in reactie op een lezer die meldt dat haar man zich graag inbeeldt dat hij haar verkracht. 

De vrouw vertelt: "Mijn man houdt van rollenspellen in de slaapkamer met daarbij verschillende niveaus van bondage en dominantie. Hij wil dat ik dingen zeg als: 'Ik ben je slaaf.' In het extreme vindt hij het leuk om erover te fantaseren dat hij me verkracht. Maar hij is buiten de slaapkamer een erg aardig persoon. Wat moet ik doen?" Een andere luisteraar vertelt dat een adviseur hen had gezegd dat het spelen van rollen in het huwelijksbed geoorloofd is zolang er sprakke is van wederzijdse instemming.

Volgens John Piper is dit dus niet het geval en hij verwijst daarbij naar de woorden van Jezus over overspel. "Jezus' standaard van heiligheid gaat niet alleen om heilige lichamelijke daden maar ook om een zuivere geest. Als je steeds maar extremere vormen van seks nodig hebt ten koste van het plezier van je partner, dan plaats je jouw lusten boven het welzijn van je partner", aldus de voorganger.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen