Chris Martin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2021 door Patrick Goede

Coldplay's Chris Martin worstelt met evangelische opvoeding: "Er was een vreemd soort indoctrinatie"

Chris Martin van de populaire band Coldplay heeft zich bij radiopresentator Howard Stern uitgesproken over zijn geloof in God en zijn strikte evangelische opvoeding. "Er was veel vreemde indoctrinatie. Niet opzettelijk. Maar het was er wel", zei de zanger volgens de Daily Mail.

De zanger geeft een voorbeeld van hoe hij in die tijd over dingen dacht: "Ik dacht dat ik 'Paint it black' van de Rolling Stones niet kon zingen omdat dit een duister nummer was." Tegenwoordig hangt de zanger niet één soort religie aan en noemt hij zich een atheïst. "Mijn God is alles in alles. God is overal en iedereen en God is ook het onbekende, het bijzonder majesteitelijke achter alles."

De zanger heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad. Hij zegt daarover: "Ik zit in een moeilijke fase van mijn leven op dit moment en daarmee omgaan betekent dat ik terugkijk op de dingen van vroeger. Ik zit nu in een fase waarin ik zie dat wat mij in het verleden hielp overleven op dit moment niet helpt." De zanger werd naar eigen zeggen op school gepest en uitgemaakt voor 'kortzichtig' en 'fanatiekeling' vanwege zijn streng-christelijke opvoeding.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Oproep aan de 'oudjes' die misschien denken dat hun tijd er op zit. Laten we veel meer bidden voor de jongeren in onze kerken. Waar zij mee geconfronteerd worden is niets vergeleken bij wat er vroeger op ons afkwam. Dat God hen terugroept naar Zijn tegenwoordigheid.