predikant Jonathan Barker uit Kenosha
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2021 door Redactie

Amerikaanse predikant vast voor klimaatverandering: "Kies voor de toekomstige generaties"

Een Amerikaanse voorganger uit Kenosha bidt en vast voor klimaatverandering. De Lutherse predikant Jonathan Barker deelde zaterdag eind van de middag op Facebook dat hij voorlopig zijn laatste maaltijd had gegeten, meldt de Christian Post. "Lange tijd zocht ik smoesjes om niet te hoeven vasten", aldus Barker. Hij vast om keuzes in het klimaatbeleid die deze week door Regering-Biden gemaakt zullen worden, die volgens Barker grote invloed hebben op de toekomst.

Predikant Barker vergelijkt zijn gedrag met het gedrag van Jona. "Ik moet zeggen dat ik heb geprobeerd om deze vastenperiode te ontwijken. Maar God probeert al langere tijd mijn aandacht te vragen hiervoor", vertelt de Lutherse predikant. "Net als Jona probeerde ik in de tegengestelde richting te gaan van wat God van mij vroeg. Maar vanochtend werd ik wakker en voelde het alsof God mijn botten in vuur en vlam had gestoken. Ik kon Hem niet langer negeren. Vanmiddag maakte ik mijn lunch en vertelde ik mijn vrouw wat God op mijn hart had gelegd. Zij moedigde me aan mijn hart te volgen."

Barker hoopte dat hij op maandag kon stoppen met vasten, maar het beleid is nog niet doorgevoerd door het Witte Huis. President Biden heeft een plan om miljarden dollars te investeren in duurzame energiewinning. De predikant geeft aan dat hij blijft vasten tot de beslissing is genomen of tot hij nog maar 6 procent lichaamsvet over heeft. "Er zal nog vijfhonderd jaar over deze beslissing worden gesproken. Het is óf het moment dat we het tij van klimaatverandering keren óf het moment dat we kiezen onze toekomstige generatie te laten leven in een toekomst gevuld met bosbranden, hittegolven, overstromingen, orkanen en klimaatvluchtelingen", stelt Barker.


Klimaatverandering
- Meteoroloog Reinier van den Berg is klaar met 'klimaatontkenners': "De twijfel heeft nu lang genoeg geduurd"
- Klimaatverandering, het nieuwe evangelie?
- Waarom christelijke klimaatactivisten een brug in Amsterdam blokkeren: "Het klimaat hoort volledig bij het werk van Jezus"
- De klimaatmars: waarom iedere christen mee zou moeten doen
- Klimaatverandering? Klopt het wel wat ze ons vertellen?
Meer over Klimaatverandering »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen