biddende man Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2021 door Redactie

Christen vermoord tijdens kerkdienst in Nigeria: "We hebben alleen nog hoop en God"

Fulani-herders uit Nigeria hebben een christen vermoord tijdens een kerkdienst in Kaduna. Dertig andere christenen uit de streek Kaura kwamen bij de aanval om het leven, meldt Morning Star News. Inwoners van de regio zijn wanhopig door de aanhoudende terreur van de rondtrekkende moslimterroristen. "Alles wat we over hebben is God en een beetje hoop", aldus local Becky James.

De inwoners van Kaduna, een deelstaat ten noorden van de hoofdstad van Nigeria zijn bang voor verdere aanvallen van de Fulani-herders. De radicaal-islamitische nomadenstam laat een spoor van terreur achter door het noorden en oosten van Nigeria. "We zijn bedroefd, bang, bitter en teleurgesteld", reageert inwoner Becky James. "Het trauma, de massamoorden, dagelijkse kidnappingen en verwoestingen van boerderijen, dorpen en kerken is verschrikkelijk."

In een persbericht geeft Nasir Ahman el-Rufai, de gouverneur van Kaduna, aan dat hij bedroefd is om het voorval. "Ik bid dat de ziel van de aanbidder behouden zal blijven", aldus el Rufai. Volgens Morning Star News wordt er nauwelijks actie ondernomen vanuit de overheid tegen de Fulani-herders. 

"De herders komen in grote getalen en bestormen de dorpen. Ze schieten iedereen op hun pad neer en vermoorden christenen", getuigt Shuaibu Joshua die begin september een aanval meemaakte in de regio van Chikun. Veertig christenen kwamen bij die aanval op het leven. Al meer dan 3.000 christenen kwamen in 2021 om het leven door de aanvallen van Fulani-herders. Nigeria staat op plek 9 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Zij hebben te maken met aanvallen van verschillende groepen moslimterroristen van Boko Haram, de Fulani en de Islamitische Staat in West Afrika (ISWAP).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De duistere macht die aanzet tot deze moordpartijen zit diep in de islam. Bizar hoe blind mensen zijn voor het lijden door de islam veroorzaakt veroorzaakt. Hoe de opinie gemanipuleerd wordt door steeds maar te roepen dat de islam: a religion of peace¨ is blijft een krachtige reactie uit van de kerken en de media. Wanneer worden die moordenaars van Mohammed ter verantwoording geroepen? Iedere moord in de naam van Allah is een aanklacht tegen de islam zolang de islamieten er geen afstand van nemen.