Baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2021 door Redactie

Thierry Baudet: "Jezus is mijn voorbeeld"

In de podcast van De Dagelijkse Standaard heeft Thierry Baudet, frontman van Forum voor Democratie gezegd dat Jezus zijn voorbeeld is. Dit omdat Jezus volgens hem al Zijn materiële zaken opgaf voor Zijn ideaal.

”Mijn voorbeeld is Jezus Christus”, aldus Baudet. ”Ik ben natuurlijk niet de eerste die Jezus inspirerend vindt. Wat ik zo bijzonder vind aan deze man is dat Hij eigenlijk een inspirerend voorbeeld was voor mensen door alles wat je wil hebben los te laten. Leven, geluk, rijkdom, eigendom, macht, faam, noem maar op. Hij kon dat allemaal loslaten. En juist omdat Hij dat kon loslaten was Hij zo inspirerend.”

”Dat probeer ik ook te doen”, vervolgt Baudet. ”Mensen zeggen dat ik nu de grootste had kunnen zijn. Maar wat ze vergeten: dat had misschien gekund, maar dan was ik mijzelf verloren. Dan had ik mijn ziel moeten verkopen aan de duivel en was ik mezelf kwijtgeraakt. Dat is volgens mij wat Jezus bedoelde met: Je moet alles opgeven om alles te kunnen winnen. Dat is ook wat ik probeer te bereiken. Ik wil vanaf mijn sterfbed kunnen zeggen dat ik heb gestaan voor een ideaal. Het zou heel goed kunnen dat onze toekomst vergelijkbaar is met die van de monniken in de vroege middeleeuwen. Dat wij een catacombenbestaan gaan leiden waarin we de toorts van de waarheid en vrijheid gaan doorgeven in schuilkerken.”

Beluister de hele podcast

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi dat Thierry belangstelling heeft voor Jezus. Ik hoop dat Jezus niet alleen zijn voorbeeld is maar ook Zijn Redder en Verlosser. Wat zou dat mooi zijn!
J
Nou idd zeg. Het einde der tijd , waarin mensen denken de plaats in te kunnen nemen van Jezus. Erg triest allemaal.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (17)