Nergens is God tastbaarder dan in Jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 oktober 2021 door Wilkin van de Kamp

Christenen zijn niet anders dan kinderen die blindemannetje spelen

Hoe Jezus’ dood die onbekende zonden oploste was een vrij abstract verhaal waar ook nog eens verschillende theorieën over waren.

Wij zijn niet anders dan kinderen die blindemannetje spelen. We hebben een blinddoek voor en proberen tastend de uitgang van de donkere kamer te vinden. Daarbij botsen we op elkaar en bezorgen we elkaar de nodige pijn. Alleen kunnen we de uitgang moeilijk vinden. Een blindeman heeft iemand nodig die hem aanwijzingen geeft om de deur te vinden die naar het licht leidt.

Jezus zelf heeft ons de aanwijzing gegeven dat Hij de deur is waardoor we bij God kunnen komen: ‘Ik ben de deur: wanneer iemand door Mij binnenkomt zal hij gered worden. Hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden. Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid’ (Johannes 10:9-10).

In Jezus strekt God zijn handen naar je uit om zich te laten vinden. Je hoeft niet langer in het donker te blijven tasten. Nergens is God tastbaarder dan in Jezus, zijn Zoon. Jezus is Gods cadeau voor jou. Hij brengt je dicht bij God.

Dit fragment is afkomstig uit het boek 'Hoe God naar je kijkt'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen