Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2021 door Goed in Vorm

Christelijke jongerenorganisaties komen met gratis materiaal rondom de Israëlzondag

Het LCJ, HJW en de BHZ stellen samen met het Centrum voor Israëlstudies en Goed in Vorm interactief bijbelstudiemateriaal beschikbaar voor kerken en scholen. Het materiaal is uitermate geschikt voor een moment tijdens het zondagsschooluur, een verenigings- of clubavond of de godsdienstles rondom bijvoorbeeld de Israëlzondag van D.V. 3 oktober.

Gezien het belang van het bespreken van het ‘geheim van Israël’, waarin Gods trouw aan Zijn volk schittert, willen we kerken en verenigingen oproepen om dit seizoen specifiek stil te staan bij het thema ‘Gezegend met Israël’, aldus LCJ-directeur Willem Kok.

Voor kinderen is een bijbelstudieboekje ontwikkeld met extra verwerking. Voor jongeren zijn er zes animatiefilmpjes ontwikkeld over de vergeten helden van Israël. Deze animaties worden ondersteund door een tweetal bijbelstudies, één voor de doelgroep -16 en de andere voor de doelgroep +16. Beide gaan over het thema: Gezegend met Israël.

Willem Kok: "Nadat de kerken schuld hebben beleden voor de nalatigheid ten opzichte van de Joden, is het ook goed om concreet iets op te pakken om het gesprek met onze kinderen en jongeren aan te gaan."

Het materiaal wordt voor kerken gratis ter beschikking gesteld via de eenmalige kortingscode CIS2021GIV (exclusief de extra verwerking -12).

De verschillende pakketten zijn te bestellen via deze website

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een eventueel kerkelijk gebed:

Gebed voor het Joodse volk, voor hun thuisland het huidige land Israël, voor hun overheid/regering, dat zij in recht en gerechtigheid mogen regeren t.o.v. de niet-Joden en de Palestijnen, die binnen hun grenzen wonen. Dat zij mogen zien op Hem, die zij ‘doorstoken’ hebben (Op.1:7) en dat de volkeren en hun vijanden mogen zien en weten wie de God van Israël is.