Week van de Opvoeding 2021
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2021 door MissieNederland

Christelijke organisaties komen met tips voor Week van de Opvoeding 2021

Diverse christelijke organisaties uit het netwerk van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van de Opvoeding en na te denken over hun rol als mede-opvoeder. Aansluitend op de landelijk georganiseerde week, komt het netwerk met materialen en tips voor zowel de themaweek als een speciale Zondag van de Geloofsopvoeding.

Week van de Opvoeding
De Week van de Opvoeding, die dit jaar van 4 t/m 10 oktober 2021 plaatsvindt, is een initiatief van onder meer het Nederlands Jeugdinstituut. De themaweek heeft als doel om te benadrukken dat ouders er niet alleen voor staan in het opvoeden van hun kinderen. Leraren, sportcoaches, buren, grootouders, sociale werkers en ook de geloofsgemeenschap zijn partner in de opvoeding. In de afgelopen jaren doen daarom ook steeds meer kerken mee aan de Week van de Opvoeding. De Week wordt door deze kerken afgesloten met de Zondag van de Geloofsopvoeding.

Vertel eens…
Het thema dat het Nederlands Jeugdinstituut dit jaar koos voor de Week van de Opvoeding is ‘Vertel eens…’. Daar kunnen ook kerken goed bij aansluiten, meent Martine Versteeg, relatiemanager Kerk & Jeugd bij MissieNederland. "In het thema klinkt de echo van Psalm 78. We willen onze kinderen vertellen over de roemrijke, krachtige daden van God. Soms is er echter verlegenheid als het om het geloofsgesprek. De geloofsgemeenschap kan ouders hierin ondersteunen."

Tips en materialen
Vanuit het MissieNederland-netwerk ontwikkelden diverse christelijke organisaties tips en materialen voor kerken om aan te sluiten bij de Week en Zondag van de (Geloofs)opvoeding.

Deze tips en handvatten zijn verzameld via deze website

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen