Piet de Groot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Jeffrey Schipper

Nieuw app naar aanleiding van documentaire over de hel

Voor veel mensen is geloof in een hel als plaats van eeuwig lijden onlosmakelijk verbonden met het christelijk geloof. Kan God eigenlijk én liefdevol zijn én mensen naar de hel sturen? Verdoemd? is een kritische documentaire die zich begeeft in de kern van dit debat. Uiteenlopende meningen komen aan bod, van haatchristenen tot universalisten. Naar aanleiding van de documentaire verscheen eerder een kaartspel. Sinds kort is er ook een app beschikbaar, genaamd Hellbound? ''the game''.

"Dit is wat je zou noemen een 'spiegelspel'", licht initiatiefnemer Piet de Groot (foto) toe. "Het is een hulpmiddel om je te helpen je kijk op het begrip hel te herdefiniëren. Dit spel kan zowel in afzondering en contemplatie als in groepsverband worden gespeeld. Het kan helpen als je de film Hellbound? van Kevin Miller hebt gezien, maar het spel kan ook 'gespeeld' worden zonder de film gezien te hebben.

Het daagt je uit om te onderzoeken wat je gelooft. En waarom? Of waarom niet? Is wat je gelooft aangeleerd door je ouders? De kerk? Zondagsschool? Vrienden? Welke rol speelt iemands cultuur? Tot welke stroming van het christendom behoor je? Rooms-katholiek, protestants, doopsgezind, oosters-orthodox, charismatisch? Misschien bent u niet eens christen en bekijkt u dit vanuit een ander geloofsperspectief. De meeste dingen die wij geloven worden ons aangeleerd en wij aanvaarden ze zonder vragen te stellen. Het is tijd om op zijn minst de vragen te stellen", stelt De Groot.

Lees hier meer over de app. En lees ook het eerder gehouden interview met Piet de Groot: "Mijn traditionele kijk op de hel heb ik afgeschaft".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen