Een campagne van Stichting De Haven: de naakte waarheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Stichting De Haven

De Haven opent haar deuren van het nieuwe inloopkantoor en viert 25-jarig bestaan

Stichting De Haven opent haar deuren van het nieuwe inloopkantoor. Bovendien vieren we samen met het team, de vrijwilligers, cliënten, netwerkpartners en achterban 25 jaar De Haven.

Op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober vindt de grote opening plaats. Vrijdagmorgen zal in kleine kring het pand officieel geopend worden door wethouder Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid. Eva: “Vanwege de coronamaatregelen zullen tijdens deze opening een groep genodigden aanwezig zijn. Vrijdagmiddag en zaterdag de hele dag kunnen alle geïnteresseerden een tijdsslot reserveren om het pand te komen bekijken. We zien ernaar uit om veel mensen te ontmoeten en hen meer te vertellen over het werk wat wij doen.”

Nieuw inloopkantoor
Begin 2021 is De Haven verhuisd naar een nieuw inloopkantoor. Directeur Eva Wielenga: “Slechts een paar honderd meter van ons oude pand, maar dit kantoor voelt als een wereld van verschil. In de gespreksruimtes is er genoeg ruimte om privégesprekken te voeren met cliënten. De grote gezellige woonkeuken gebruiken we voor ontvangst met een kopje koffie of thee, hier worden de Nederlandse taallessen en andere empowermenttrainingen gegeven en kunnen onze veldwerkers tot rust komen voordat ze de prostitutiestraten bezoeken.”

25 jaar De Haven
Ook viert De Haven dit jaar 25-jarig bestaan. Sinds 1996 is het werk van De Haven sterk uitgebreid met onder andere (online) veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma. Eva: “We groeiden de afgelopen jaren zo sterk, dat ons jasje niet meer paste. We zijn dankbaar voor de wonderlijke timing. De nieuwe huiskamer en gespreksruimtes bieden alle ruimte voor cursussen, hulpverlening en ontmoeting." 

Bezoekers van het nieuwe kantoor kunnen op 1 en 2 oktober uitgebreid kennis maken met het werk van De Haven door middel van een ‘belevenistour’. In deze belevenistour worden ontwikkelingen in het werkveld toegelicht en wordt stilgestaan bij de impact die De Haven de afgelopen 25 jaar mocht hebben op levens van vrouwen, mannen en transgender personen die in de seksindustrie werken of werkten.  

Bezichtiging
Eva: “Al 25 jaar wordt ons werk gesteund door donateurs, bedrijven, netwerkpartners en kerken. We zijn heel dankbaar dat we het niet alleen doen. Daarom nodigen we iedereen uit om een kijkje te nemen in ons nieuwe inloopkantoor en is er eindelijk weer eens ruimte voor een fysieke ontmoeting. We laten hen de huiselijke plek zien waar cliënten even op adem kunnen komen. Dit is ook de plek waar we samen met de vrouwen werken aan het oplossen van problemen en het opbouwen van een nieuwe toekomst.”

Drink een kopje koffie in de gezellige huiskamer van De Haven, bekijk de gespreksruimtes en maak een praatje met een van de maatschappelijk werkers of veldwerkers van De Haven. Kom op vrijdag 1 oktober of zaterdag 2 oktober langs om het nieuwe inloopkantoor te bezichtigen! Aanmelden en meer informatie via de website.

Over De Haven
Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen in de seksindustrie. De Haven biedt veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma. De Haven zoekt de vrouwen transgender personen en mannen op en is respectvol present als stoppen geen optie is. 

Stichting De Haven werkt al 25+ jaar onder sekswerkers, ongeacht geslacht of overtuiging. De Haven verleent intensief veldwerk: fysiek in de raamstraten, clubs, privéhuizen, escort en SM studio’s (met name in de regio Haaglanden), en online (in de regio Hollands-Midden). Dit gebeurt met een team van maatschappelijk werkers en goed getrainde veldwerkers. Medewerkers spreken naast Nederlands ook Spaans, Thai, Hongaars, Roemeens, Duits en Engels. Naast het veldwerk biedt De Haven gespecialiseerd prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma. Hieronder vallen o.a. ook jobcoaching, taallessen, empowermenttrainingen en een maatjesproject. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen