Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2021 door Patrick Goede

Pakistan: Voogdij van 14-jarige bruid gaat naar vermoedelijke kidnapper

Een Pakistaanse rechtbank heeft de voogdij van een 14-jarig christelijk meisje die vermoedelijk gedwongen werd te trouwen met een islamitische man, aan deze persoon toegewezen in plaats van aan haar ouders. De rechtbank oordeelde hierbij dat het niet om de leeftijd van het meisje gaat maar om haar mentale capaciteiten. Het meisje is mogelijk gedwongen om zich te bekeren tot de islam, dat meldt Morning Star News.

Het Hooggerechtshof in Pakistan wees het verzoek van vader Gulzar Masih af. De rooms-katholieke taxichauffeur probeerde zijn dochter terug te krijgen uit de handen van Muhammad Usman, die haar vermoedelijk ontvoerde en dwong met hem te trouwen.

Rechter Tariq Nadeem oordeelde dat "het een kwestie van geloof was". Nadeem: "Hazrat Ali was slechts 10 jaar oud toen hij tot geloof kwam", waarmee hij op de vierde Kalief van de islam doelde.

Seks met personen jonger dan 16 jaar is verboden in Pakistan. Maar in veel gevallen worden er valse bekeringsverhalen en islamitische trouwaktes gebruikt om dergelijke zaken te verdedigen volgens advocaten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Laten we bidden voor het kind dat de Heere haar vast houdt en dat haar vervolger net zo veel nare dromen krijgt tot hij tot inkeer zal komen...Eyeopener?: https://youtu.be/787GkGFQmtI
H
Wat een verschrikkelijk land met verschrikkelijke rechters. Laten we inderdaad bidden voor dit meisje dat God haar mag beschermen en thuisbrengen.