Joods echtpaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2021 door Patrick Goede

Joods echtpaar doneert 18 miljoen dollar aan christelijke hulpverlening in Afrika

"De beste investering die je kan maken, non-profit of zakelijk gezien, is het steunen van christelijke zendelingendokters in Afrika", zegt Mark Gerson, eigenaar en mede-oprichter van de Gerson Lehrman Group. Zijn vrouw en hij doneerden maar liefst 18 miljoen dollar Christian Medical missions. Ze zijn naar eigen zeggen traditionele, praktiserende Joden en bezoeken de gemeenschap in de Rodeph Sholom in Manhattan.

Mark en zijn vrouw zijn zelf ook een hulporganisatie gestart African Mission Healthcare. Maar daar komt het geld volgens hen niet vandaan. De donatie komt voort uit hun eigen spaargelden. In veel Afrikaanse landen is er slechts 1 dokter beschikbaar per 10.000 of zelfs 40.000 mensen. "De statistieken zijn verschrikkelijk. We zijn al lange tijd getuige van het werk dat christelijke zendelingenartsen daar met zeer weinig middelen voor elkaar krijgen", zegt Gerson.

Het geld zal onder andere besteed worden aan een betere infrastructuur, extra zuurstof tijdens medische ingrepen en vriendelijkere ziekenhuisomgeving zodat de drempel voor Afrikanen om een medische behandeling te ondergaan kleiner wordt. "In Oeganda krijgt slechts 20 procent van de vrouwen die een keizersnede nodig heeft tijdens de bevalling, een keizersnee. Dat betekent dat 80 procent deze ingreep niet krijgt. Het kind zal dus sterven of met veel gebreken ter wereld komen", aldus Gerson.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties