Blasfemie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Redactie

Katholieke protesten bij nieuwe film Paul Verhoeven: "Blasfemie"

De première van ’Benedetta’, de nieuwste film van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven, is overschaduwd door een behoorlijk protest van tientallen katholieken. De gelovigen protesteerden maandag bij de Alice Tully Hall in New York, waar de film voor het eerst vertoond werd. De film gaat over een lesbische relatie tussen twee nonnen.

Eerder zorgde de film in Rusland ook al voor de nodige onrust. Daar werd hij zelfs volledig verboden. In de Verenigde Staten mag de film over de liefde tussen twee nonnen echter wel gewoon gedraaid worden. Daar is lang niet iedereen blij mee, zo bleek maandag bij het New York Film Festival waar Benedetta in première ging. Er waren tientallen (katholieke) demonstranten aanwezig die duidelijk lieten merken fel tegenstander van de film te zijn. Ze droegen spandoeken en scandeerden leuzen. De demonstranten vinden dat de film godslasterlijk is en spot met de heiligheid van katholieke nonnen.

In de film komen diverse naaktscènes voor, waarbij ook gespot wordt met katholieke heiligen. Dat zorgt voor woede bij veel katholieke gelovigen. Overigens stelt Verhoeven zelf dat hij die bewuste scènes niet zelf heeft verzonnen, maar dat hij ze heeft overgenomen uit schriftelijke getuigenissen uit de periode waarin de film zich afspeelt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen