Brian Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Patrick Goede

Brian Houston spreekt over geestelijke strijd in aanloop naar rechtszaak

Global senior pastor van Hillsong Church, Brian Houston, sprak afgelopen vrijdag via Instagram over de geestelijke wapens die God geeft om ons te wapenen tegen de duivel. Over enkele dagen zal Houston zich bij de rechtbank moeten verantwoorden voor het al dan niet verhullen van seksueel misbruik van een minderjarige, een misdrijf dat in de jaren 70 door zijn vader gepleegd werd. "Ik dank God dat we uitgerust zijn voor de strijd", zegt Brian Houston in zijn videoboodschap.

"Een hartelijk welkom aan jullie allemaal, ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ik dacht vanmorgen aan de wapens die God ons geeft in 2 Korinthe 10:4. De wapens van God zijn machtig, machtig. Kun je je dat voorstellen? Je kunt ze gebruiken om de barricades die de duivel in je denken heeft, aan te vallen", begint Houston zijn verhaal. 

In de korte boodschap staat Houston met name stil bij de kracht van gebed. "Eén van die wapens, en ik denk dat het misschien wel het meest onderschatte wapen is voor sommigen, is gebed. Gebed verandert dingen. Veel mensen hebben gezegd dat ze voor ons bidden en ik hou ervan om deel uit te maken van een wereldwijde familie."

De voorganger, die in 1983 Hillsong Church begon in de wijken van Sydney, wordt verdacht van het verhullen van het seksueel misbruik dat zijn vader pleegde in de jaren 70. Op dat moment was zijn vader leider van een grote kerk. Toen Houston achter het misbruik kwam, werd zijn vader met vervroegd pensioen gestuurd. Ook zou er een betaling hebben plaatsgevonden in de richting van het slachtoffer.

De voorganger was geschokt te horen dat hij als verdachte uit het recente politieonderzoek naar voren was gekomen. "Het was een grote schok voor mij, omdat ik altijd transparant ben geweest. Ik bepleit mijn onschuld ten zeerste en zal mij verdedigen tegen deze aanklachten. Ik verwelkom de mogelijkheid om helderheid te scheppen."

Lees ook:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen