rechter: homoseksuele adoptieouders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Redactie

Rechter beslist: Brits christelijk adoptiebureau mag homoseksuele adoptieouders niet weigeren

Het Britse christelijke adoptiebureau Cornerstone gaat in hoger beroep nadat de rechter besloot dat ze homoseksuele adoptieouders niet mogen weigeren. De rechter deed vrijdag de uitspraak, meldt de Christian Post. "Het gerechtshof zegt ten onrechte dat Cornerstone niet als religieuze organisatie, maar als overheidsinstelling neutraal moet handelen", aldus de advocaat van Cornerstone, Simon Calvert, van belangenbehartiger Christian Institute.

Het christelijke adoptiebureau werd aangeklaagd door een homoseksueel echtpaar nadat zij werden geweigerd als adoptieouders. Op basis van de christelijke geloofsovertuiging van het adoptiebureau laten zij alleen heteroseksuele getrouwde echtparen toe als adoptieouders. "Cornerstone heeft de vrijheid om zich te beroepen op de vrijheid van religie. Ze hebben als organisatie een louter christelijke missie", aldus advocaat Calvert. In de uitspraak van afgelopen vrijdag werd gesteld door de rechter dat "wanneer Cornerstone gelijk heeft, zij misbruik kunnen maken van hun missie om van alles goed te praten". 

Pam Birtle, de CEO van Cornerstone, geeft aan "teleurgesteld" te zijn in de uitspraak van de rechter. "We zijn ervan overtuigd dat we op basis van het recht op vrijheid van religie de mogelijkheid hebben om op een christelijke manier te handelen als adoptiebureau. De wet verdedigt mensenrechten van iedereen, ongeacht hun geloof", aldus Birtle. Calvert geeft aan dat Christian Institute het adoptiebureau bij zal staan tot ze de zaak winnen in het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen