Naftali Bennett
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Redactie

Israëlische premier wijst op warme banden tussen christenen en Israël

Premier Naftali Bennett bevestigde opnieuw de ‘compromisloze’ relatie tussen christelijke zionisten en Israël. Dit deed hij vorige week in een toespraak, die de 42e viering van het Loofhuttenfeest vanuit Jeruzalem aftrapte, zo laat Christenen voor Israël weten. Het evenement trekt normaal zo’n 6000 christenen naar Israël vanuit tientallen landen wereldwijd. Voor het tweede jaar op rij werd dit evenement digitaal georganiseerd vanwege corona.

"Uw liefde voor Israël is legendarisch," zei Bennett in zijn videotoespraak tot honderdduizenden christelijke kijkers. "Uw passie voor Israël is een compromisloze verklaring van steun voor de Joodse staat, voor het volk en voor ons lot. Uw toewijding aan Israël is niet alleen een zegen voor ons", vervolgde hij. "Het heeft ons geholpen om stand te houden in de meest moeilijke tijden, waaronder oorlogen. U verheugt zich in Israëls vele triomfen en u staat aan onze zijde wanneer we dat het meest nodig hebben."

President Isaac Herzog, die zich gedurende het grootste deel van zijn carrière proactief met de christelijke gemeenschap heeft beziggehouden, herinnerde aan de manieren waarop christelijke zionisten het land helpen. Van toerisme tot sociaal welzijn en van hulp bij immigratie vanuit de hele wereld tot hulp bij de opname van nieuwe immigranten. "Jullie hebben onze zusters en broeders uit de vier hoeken van de aarde geholpen om [hun] huizen in het Heilige Land te vestigen en de goede naam van Israël onder de naties te verspreiden," zei hij. Herzog noemde het evenement een "feest van hoop".

Eerder dit jaar ging Bennett in op de vriendschapsband tussen Amerika en Israël: "Iedereen die de Amerikaanse geschiedenis heeft gelezen, weet dat de revolutionaire ideeën van de oprichters van Amerika voortkwamen uit hun geloof en diepgaande kennis van de Hebreeuwse Bijbel, de Tenach. Zij waren zeer geleerd en stichtten Amerika op basis van de beginselen van de Bijbel. Zij zagen de inzichten van de Bijbel in de menselijke natuur, burgerlijke deugdzaamheid, sociale orde en politiek gezag als essentieel voor de vestiging van deze nieuwe grote natie, Amerika."

Lees hier meer op de site van Christenen voor Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen