Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2021 door Redactie

SGP ziet dat coronapas leidt tot tweedeling en stelt Kamervragen

De coronapas is nog maar net ingevoerd, en het gebeurt al volop: erom vragen terwijl dat discutabel of zelfs verboden is. SGP-Kamerleden Van der Staaij en Stoffer stellen daarom spoedvragen aan de regering om paal en perk te stellen aan deze ‘onterechte vertoning’.

Op grond van het aangenomen amendement Van der Staaij, is het verboden om in het openbare leven naar een coronapas te vragen als daar geen wettelijke basis voor is. Een coronatoegangsbewijs mag nu uitsluitend gevraagd worden voor horeca binnen, evenementen, professionele sportwedstrijden en in casino’s, bioscopen, theaters en concertzalen.

Volgens berichtgeving van De Stentor wordt nu ook een inloophuis in Deventer verplicht om bij bepaalde activiteiten een coronapas te vragen. Volgens de SGP is dit strijdig met de wet. Ook zijn er zorgwekkende signalen rond opleidingsinstituten zoals de Beroepsopleiding Advocaten, en rondom bijeenkomsten van bestuurders en volksvertegenwoordigers waarbij gevraagd wordt om een coronapas.

“De invoering van de coronapas zorgt voor tweedeling in de samenleving,” stelt Chris Stoffer (foto) die zich bij de invoering al tegenstander verklaarde, “als we die pas nu ook nog eens gaan gebruiken op plekken waar het Jan en alleman goed uitkomt zonder wettelijke basis, is het einde echt zoek. Daarom wil ik per ommegaande antwoorden van het kabinet en duidelijkheid.”

Klik hier om de schriftelijke vragen van de SGP te bekijken.

Lees ook: Waarom ChristenUnie en SGP zich verzetten tegen de coronapas.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Ging het om veiligheid?

Maar iemand kan ook geïnfecteerd worden door een gevaccineerde! Heel veel gevaccineerden krijgen corona en zijn ook besmettelijk.

Als nu zo'n zieke gevaccineerde een corona pas heeft dan is hij veel gevaarlijker dan een gezonde ongevaccineerde. Wat is dan het nut ervan? Begrijpt u het nog?????
Het gaat erom dat degenen die nog niet gevaccineerd zijn, niet besmet worden door wie dan ook.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (2)