John Hoekman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

28 september 2021 door Patrick Goede

Schitterend: 'Leid mij Heer, o machtig Heiland' door Martin Mans en John Hoekman

Martin Mans en John Hoekman spelen en zingen het prachtige lied 'Leid mij Heer, o machtig Heiland'. Voor liefhebbers van het orgel is het een genot om naar de samenwerking te luisteren in de Lutherse Kerk Den Haag. "Laat door mij uw levend water Vloeien als een klare stroom. O, Heer Jezus, 't wordt steeds later Dat uw Geest over allen koom'."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Klopt het lied wel? Laat door mij uw levend water Vloeien als een klare stroom. O, Heer Jezus, 't wordt steeds later Dat uw Geest over allen koom'." Hier wordt gebeden om het levende water, dit is een beeld van (de werking van) Gods geest, terwijl God juist tegen óns zegt: wórd vervuld met mijn geest! Men vraagt God hier dus om iets, wat God óns juist adviseert om (zelf) te doen! We hoeven God dus niet te vrágen om zijn geest, maar gewoon ingaan op zijn aanbod wat er al lígt!
G
Dan zou psalm 119 : 3 ook niet kloppen? Och schonk Gij mij de hulp van Uwen Geest als Leidsman, wanneer we ons niet laten leiden door God, leiden we onszelf .....naar het aanbod of naar de afgrond??
Toon meer antwoorden (1)