Jesse Duplantis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2021 door Jeffrey Schipper

Tv-evangelist beweert dat christenen wederkomst kunnen versnellen door meer geld te doneren

"Christenen kunnen de wederkomst van Jezus versnellen door meer geld te doneren", stelde tv-evangelist Jesse Duplantis onlangs tijdens een recente inzamelingsactie. Zijn oproep werd door de groepering Right Wing Watch gedeeld via Twitter.

"Ik realiseer me dat ik mensen met een emotionele oproep niet in beweging kan zetten", maakte Duplantis duidelijk. "Ik wil mensen motiveren op basis van het Woord van God en door wat Hij tegen hen zegt." Duplantis geeft als pastor leiding aan de Covenant Church in Destrehan, St. Charles Parish. Hij bezit als multimiljonair een privéjet en wordt regelmatig bekritiseerd vanwege zijn weelderige levensstijl.

Drie jaar geleden ontving de evangelist veel kritiek vanwege een oproep om 50 miljoen dollar aan donaties te geven, zodat hij een nieuwe privéjet kon aanschaffen. Het ging om de aanschaf van een Falcon 7X, die bijna zo snel gaat als het geluid en voorzien is van de meest luxueuze inrichting, de nieuwste geluidsdemping technologie en optioneel een badkamer.

Duplantis voegde eraan toe dat hij ervan overtuigd is dat Jezus vandaag de dag niet op een ezel zou rijden. "Jezus zou overal op de wereld heenvliegen om daar te preken!" Lees ook: Evangelist vraagt om $50.000.000 aan donaties voor z'n nieuwe privéjet.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Geldzucht is de wortel van alle kwaad. Je zult ze de kost moeten geven, die in dit soort lariekoek geloven, maar hier heb je niet eens onderscheiding voor nodig.
M
Hij wil natuurlijk sparen voor een raket, kan hij Jezus gewoon ophalen. Allemaal doneren!Gekheid, ik kan er oprecht niet bij dat je zulke flauwekul als christen kan verkondigen.
Als christen KAN geloven...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)