Hervormd Ede
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2021 door Redactie

Kerkgangers blij met versoepelingen: "Gevoel van feestelijkheid om zo wakker te worden"

Nu de anderhalvemetermaatregel door de overheid is opgeheven mogen kerken in principe weer iedereen uitnodigen. Toch is dat niet wat er afgelopen zondag gebeurde. Het overgrote merendeel van de kerken koos er namelijk voor om nog steeds voorzichtigheid in acht te nemen. Er is vooral veel blijdschap dat er weer meer mensen naar kerk kunnen.

De NOS ging met een draaiende camera bij een hervormde kerk in Ede op bezoek. ”We zijn heel dankbaar dat het weer kan”, reageerde ds. J. Molenaar voor de camera. In de afgelopen tijd heb ik van heel veel kerkgangers gehoord dat ze er weer zin in hebben om naar de kerk te komen. Anderen vinden het ook wel spannend. Je moet rekenen dat sinds de twaalfde eeuw hier een kerk staat en ik denk dat er weinig zondagen zijn geweest dat de banken hier leeg zijn gebleven.”

”Het is een gevoel van feestelijkheid om zo vanmorgen wakker te worden”, reageert iemand van de kerk voorafgaand aan de dienst voor de camera. ”Voor mij is het een spannend moment”, aldus een wat oudere kerkganger. ”Na zo’n lange periode thuis alleen op het schermpje te zitten.”

Voorlopig kiest de hervormde kerk om de kerk voor 50 procent te vullen. Op de vraag of de kerk gebruik maakt van een coronatoegangsbewijs, antwoordt ds. Molenaar ontkennend: ”Wij vragen nu niet naar een coronatoegangsbewijs. De kerk is het huis van God, daar is in principe iedereen welkom, ongeacht wie je bent of wat je bent. Maar wij voelen ook wel aan in de samenleving en de tijd die we beleven dat we nog steeds zorgvuldig moeten handelen. Daarom willen we zorgvuldigheid betrachten en kijken we eerst hoe het werkt met 50 procent procent van het aantal zitplaatsen samenkomen. Na deze zondag gaan we dat evalueren.”

Bekijk het hele item hier

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Versoepelingen?? Pffff. Noemt men dat versoepelingen? De test en prik samenleving dat verdeelt en heerst om uiteindelijk totale controle over de mens uit te rollen. Wat zijn mensen toch gemakkelijk te manipuleren door de leugenachtige regering
W
De anderhalve meter is weg. Maar Leve de QR code. Dat mensen uitsluit obv medische kenmerken of het al dan niet “gevaccineerd” zijn.
Toon meer antwoorden (3)