Faithmeet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2021 door Patrick Goede

Social mediaplatform voor christenen online in 2022: FaithMeet

FaithMeet is het nieuwe social mediaplatform dat in 2022 gelanceerd gaat worden. Volgens bedenker Godwin Rose Samuel is het net zoiets als Facebook en Instagram maar dan zonder "seculiere afleidingen", meldt de Christian Post.

"Christenen hebben vaak veel tijd nodig met het filteren van de content die ze tegenkomen op social media voordat ze uitkomen bij de christelijke content die ze zoeken. Deze christelijke content is dan ook nog eens weinig op God gefocust en leidt af van het werkelijke evangelie van Jezus Christus. Als ik zelf naar christelijke content zocht, viel het mij op dat wanneer ik deze eindelijk vond, de kwaliteit ervan slecht was. Dus maakte ik deze app die lijkt op de huidige social mediaplatforms maar dan ondergedompeld in het geloof", aldus Godwin.

Ondanks dat het platform is gemaakt voor christenen, hoopt Godwin dat vooral mensen die niet geloven er een kijkje gaan nemen om kennis te maken met het christelijk geloof. Er komt ook een chatmogelijkheid om met andere gebruikers te communiceren en er kunnen video's, foto's, muziek en andere content op het platform gedeeld worden. Het monitoren en filteren van alle niet-christelijke content zal het grootste aandachtspunt van het platform (moeten) worden om het tot een succes te kunnen maken. Daar is ook de oprichter zich van bewust. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen