Josh McDowell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2021 door Patrick Goede

Apologeet Josh McDowell trekt zicht terug na controversiële uitspraken over zwarte Amerikanen

Apologeet Josh McDowell legt zijn taken neer nadat hij controversiële uitspraken deed over zwarte Amerikanen en andere minderheden. "Tijdens een conferentie heb ik uitspraken gedaan over rassen, de zwarte gemeenschap en minderheden die fout waren en veel mensen hebben gekwetst. Het breekt mijn hart om te zien wat voor pijn ik heb veroorzaakt", zegt McDowell in een verklaring op Twitter.

"Het is mij duidelijk geworden dat ik mij terug moet trekken uit mijn bediening zodat ik een seizoen van luisteren kan ingaan en kan groeien in alles wat ik heb ontdekt", zegt de apologeet verder.

De uitspraak waar McDowell de mist mee inging luidde als volgt: "Ik geloof niet dat zwarte Amerikanen, Afro-Amerikanen en veel andere minderheden gelijke kansen hebben gekregen. De meesten van hen groeien op in families waar geen groot belang wordt gehecht aan opleiding en veiligheid." De apologeet zegt dat hij hiermee "generaliseerde" en uitspraken deed die geen goede weergave zijn van de werkelijkheid. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hij had gewoon gelijk. De uitzonderingen bevestigen de regel, maar begrijpelijk dat hij onder druk bakzeil haalt.
J
Ja zijn gewoon bepaalde subculturen. Die zien we in NL ook. Veel behoudende gemeenschappen in NL (maar dat zal vast ook voor andere subculturen in NL gelden) vinden bijv. werken / focus op geld verdienen belangrijker dan een hoger onderwijsopleiding. Uiteraard is dat ook generaliserend en zijn er genoeg uitzonderingen daarop.