Afghaanse christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2021 door Patrick Goede

Christenen in Afghanistan leven in angst door executies en gruwelijke straffen Taliban

"Het afhakken van handen is een noodzaak voor het handhaven van de veiligheid", dat zegt Mullah Nooruddin Turab die onderdeel uitmaakt van de nieuwe Afghaanse regering. Hij is door de Taliban aangesteld als hoofd uitvoerder van de Sharia wetten en veel christenen in het land vrezen voor dergelijke straffen of executie vanwege hun bekering, dat meldt de Christian Post.

Volgens de christelijke organisatie International Christian Concern lopen de ongeveer 10.000 christenen in het land inderdaad groot gevaar. "Als afvalligen zullen de Afghaanse christenen bloot gesteld worden aan de dodelijkste consequenties van de Sharia, inclusief executie."

David Eubank, een voormalig zendeling in het gebied, liet eerder bij CBN News weten dat er op mensen "gejaagd" wordt door de Taliban. "Ze proberen alle namen van hun potentiële vijanden in handen te krijgen. Dus ook mensen die werken voor de Amerikaanse regering of andere regeringen." Volgens Eubank suggereert recent beeldmateriaal dat er soms wel dertig tot veertig mensen tegelijkertijd worden gefusilleerd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties