Trinity
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2021 door Redactie

Nummer van Trinity Wereldwijs op album Kinderen voor Kinderen

Een leuk nieuwtje vanuit Trinity Wereldwijs die zich opmaken voor hun eerste tour, komende herfstvakantie. Een door hen geschreven nummer staat namelijk op een nieuw album van Kinderen voor Kinderen!

Vandaag komt album 42 uit van Kinderen voor Kinderen met daarop het nummer ‘Wereldburger’, geschreven door ’Trinity Wereldwijs’ met Michiel Rozendal, repetitor van het KvK koor. Elbert Smelt, leadzanger van Trinity vertelt daarover: "’Het is koninkrijkstaal en m’n eerste echte Bijlmer-geinspireerde tekst." 

Op de markt is het altijd wel gezellig
het is er echt een mengelmoes van mensen
ik proef van alles wat en slenter verder
al dromend van een wereld zonder grenzen

dus als iemand mij vraagt ‘wat wil je eten’ 
zeg ik altijd maar: 

Doe mij maar een wereldburger 
de wereld is mijn huis 
ik hou van alle smaken en de kleuren 
welkom hier dit is mijn thuis

Iedereen die van eten houdt, en zeker van street-food, kan z’n hart ophalen aan alle gerechten die langskomen in deze song. Aanleiding om te schrijven met Kinderen voor Kinderen was Trinity's eigen album ‘Een Grote Familie’ dat Elbert liet horen aan een van de schrijvers van Kinderen voor kinderen. "Die waren meteen enthousiast en wilden met ons schrijven, ook voor het volgend album alweer." Kinderen voor Kinderen is al jaren op zoek naar breedte en diepte. "Zelf ken ik Kinderen voor Kinderen door niemand minder dan Kinga Bán, die alle nummers luidkeels kon meezingen, dat werkte aanstekelijk! Wat ik tof vind is dat de liedjes over alle aspecten van het leven gaan", vertelt Smelt enthousiast. 

Alle nummers van de nieuwe plaat van Kinderen voor Kinderen (En natuurlijk ook van Trinity Wereldwijs) zijn vanaf vrijdag 24 sept te beluisteren op o.a. Spotify, ook de instrumentale versies. Van de liedjes wordt een jaarlijkse show gemaakt, De Grote Show. Dit is, net als vorig jaar, geen registratie van een liveshow maar een muzikale film. Alle nummers van album 42 komen hierin langs. De uitzending is op zaterdag 6 november om ca. 19.20 uur op Zapp. Na uitzending komen alle nummer los op kinderenvoorkinderen.nl en op YouTube. 

Trinity Wereldwijs is een nieuwe tak aan de Trinity boom, zo vertelde Elbert Smelt eerder tegenover CIP.nl. De vier mannen van de band hebben inmiddels allemaal een gezin en steeds vaker kwam de wens naar boven om familiemuziek te maken. Deze wens gaat met het album ’Eén Grote Familie’ en de gelijknamige tour in vervulling. Extra mooi aan deze tour, die dit najaar start, is dat de kinderen van Kinga Bán ook op het podium staan. Lees hier wat Smelt daarover vertelde. 

Klik hier om wereldburger te luisteren op Spotify!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen