Cubaanse pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2021 door Patrick Goede

Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest

De Cubaanse pastor Lorenzo Rosales Fajardo zit al sind 11 juli vast in een strengbeveiligde Cubaanse gevangenis omdat hij met anderen deelnam aan een vreedzaam protest tegen de regering. Het was de grootste demonstratie tegen het communistische regime in 60 jaar en werd gedreven door een tekort aan voedsel en medicijnen vanwege de coronapandemie. Pastor Lorenzo heeft zijn vrouw nog niet mogen spreken en slechts één keer met zijn advocaat gesproken.

De pastor is aangeklaagd voor publieke oproer en onrespectvol handelen. Hij kan hiervoor drie tot twintig jaar gevangenisstraf krijgen. Hij werd in augustus overgeplaatst naar een strengbeveiligde gevangenis. Ook zijn 17-jarige zoon werd in eerste instantie opgepakt maar is inmiddels vrijgelaten.

De vrouw van Lorenzo laat aan CBN News weten: "Ik ben naar de gevangenis gegaan maar ik mocht hem niet zien. Ook mag ik niet met hem bellen. God help ons! Mijn dochter huilt heel veel. Mijn kracht begint op te raken, het is zo moeilijk om door dit duistere dal te komen. Maar ik zal niet vrezen, want ik weet dat God bij mij is." 

Negen jaar geleden werd het kerkgebouw van Lorenzo's gemeente ingenomen door de regering. Ze kochten een nieuw gebouw waar zo'n 100 christenen samenkomen. Er is inmiddels een petitie gestart om de pastor vrij te krijgen.


Christenvervolging
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Inval bij christelijke muziekschool in China: ruim honderd studenten en stafleden opgepakt
- China zet christenen voet dwars door blokkade populaire app
- Oegandese christen door islamitische broer aangevallen met kapmes
- Waar zijn de Iraakse christenen gebleven?
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen