adoptie familie rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2021 door Redactie

Ultimatum voor christelijk adoptiebureau om terug te komen op standpunt seksualiteit en huwelijk adoptieouders

Een christelijk adoptiebureau in New York dreigt te moeten sluiten als men haar standpunt rondom het huwelijk niet aanpast. Adoptiebureau New Hope neemt alleen heteroseksuele adoptieouders aan op basis van het geloof van de organisatie. Een cliënt klaagde het bureau aan voor discriminatie op basis van seksualiteit nadat zijn aanvraag werd afgewezen, aldus Christian Headlines.

In augustus startte het geschil, toen een homoseksueel stel bij New Hope informeerde naar adoptiemogelijkheden. "Op basis van onze christelijke geloofsovertuiging werken wij alleen samen met gezinnen met een getrouwde vader en moeder", legde het adoptiebureau uit. New Hope verwees vervolgens naar verschillende andere adoptiebureaus in de omgeving die wel homoseksuele stellen toelaten als adoptieouders. Het individu deed een melding van discriminatie bij de afdeling van mensenrechten van het stadsbestuur van New York. De overheidsinstantie gaf New Hope twee weken de tijd om te reageren op de klacht. Mogelijk volgt er een boete en mogelijk sluiting wanneer zij niet terugkomen op hun standpunt.

Het christelijke adoptiebureau ziet het ultimatum als een bedreiging en een vorm van discriminatie. New Hope stapt naar de rechter. Het is een moeilijke zaak, omdat zowel het homoseksuele stel als het adoptiebureau zich beroepen op het Eerste Amendement. In dit amendement staat dat niemand in de Verenigde Staten gediscrimineerd mag worden op grond van geloof of seksualiteit. Het is nog onbekend wanneer de rechtszaak plaats zal vinden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ja, tot in de haarvaten van de samenleving wordt de eenheidsworst eruit geperst. Niemand mag een andere opvatting hebben, allen zullen door de zelfde trechter geperst worden en er als eenheidsworst uitkomen.

Een soort communistische heilstaat op genderneutrale basis.

De Bijbelse opvattingen zijn out.