Jeugdpastor Myanmar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2021 door Patrick Goede

Jeugdpastor doodgeschoten tijdens reddingspoging kerklid uit brandend huis in Myanmar

In Myanmar is jeugdpastor Cung Biak Hum van de Thantlang Centennial Baptist Church doodgeschoten. Hij was op dat moment bezig om een kerklid uit een brandend huis te bevrijden dat door het militaire regime in brand was gestoken. Afgelopen zaterdag was er namelijk een grote militaire aanval, gericht op eigen burgers door het regime, dat meldt de Christian Post.

De voorganger laat twee zoons en zijn vrouw na. De rapporteur van de Verenigde Naties die de situatie in Myanmar in de gaten houdt, plaatste zaterdag een bericht op zijn Twitter-account over het overlijden van Cung. Hij riep de internationale gemeenschap op om meer aandacht te hebben voor de "levende hel" waar de bewoners van Myanmar nu doorheen gaan sinds begin februari de macht werd overgenomen door het leger. Het land had daarvoor enkele semi-democratische jaren gekend.

Ook de christelijke organisatie Baptist World Alliance maakt melding van de dood van de jeugdpastor: "Op 18 september werden negentien huizen in brand gestoken door het leger. Pastor Cung snelde op de brandhaard af om een gemeentelid te helpen. Hij werd door militairen doodgeschoten. Ze stalen vervolgens zijn telefoon en hakten zijn vinger af om zijn trouwring mee te kunnen nemen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen