Bob Spanish
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

27 september 2021 door Hour of Power

Bob Spanish werd stilgezet door epileptische aanvallen: "Dankbaar dat het zo gelopen is"

Rapper Bob Spanish ook bekend als Bob Spaans kreeg uit het niets last van heftige epileptische aanvallen. “Ik slikte medicatie om mijn hersenactiviteit te onderdrukken. Maar dat bracht ontzettend nare bijwerkingen met zich mee zoals suïcidale gedachten, daar heb ik wel een aantal weken last van gehad”, vertelt de christelijke rapper bij Hour of Power.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Spanish vervolgt zijn verhaal aan de hand van zijn rapteksten. “Ik begon weer te bidden, ik was benieuwd naar mijn lot en elke keer dat ik viel, vielen dingen mij op. Dus in die periode dat ik letterlijk op de grond viel merkte ik dat er meer speelde dan alleen die epileptische narigheid. Ik ben door deze omstandigheden gestopt met mijn school en mijn werk. Ik werd echt stil gezet en gereset als het ware. Toen heb ik ervoor gekozen om mij te verdiepen in psychologie maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat dit niet de juiste weg was om antwoorden te zoeken. Daarna ben ik dat gaan doen op christelijke grondslag. Toen heb ik het Bijbellezen en bidden weer opgepakt, dat had ik in de jaren daarvoor een beetje laten liggen. Dat gaf inzicht en gemoedsrust.”

Klaarwakker
De medicijnen die Bob moet slikken vanwege zijn epileptische aanvallen zorgen er ook voor dat de zanger soms 14 uur per dag slaapt. “Maar op een zondagmorgen was ik plotseling om 9 uur klaarwakker. Ik had het gevoel dat ik naar een specifieke kerk moest gaan, een evangelische gemeente. Het ging er daar vrij losjes aan toe dus het was heerlijk om daar binnen te komen toen ik net de Heer leerde kennen. Ik was lekker van de muziek aan het genieten toen ik voelde dat ik een beetje omhoog werd getild. Het was alsof er een tas met gewicht van mijn rug af werd gehaald. Daarna is een periode aangebroken waarin de schade van die jaren daarvoor, en de situatie waar ik toen in zat, werd opgeruimd.”

Spanish heeft nu al vier jaar geen epileptische aanval meer gehad maar slikt nog wel steeds medicijnen. “Soms ben ik dankbaar dat het zo gelopen is. Ik heb liever dat ik God ken, epileptische aanvallen heb en medicatie gebruik dan dat ik goddeloos ben en het erg naar mijn zin heb. Mijn droom is om van mijn muziek te kunnen leven. Dat is christelijke rap maar ook rap voor de wereld. Ik doe het voor de mensen die de Heer niet kennen. Je kan een aansteker onder een lamp houden maar dan doet het niks. In een donkere tunnel wel.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen