Otto Grevink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2021 door Jeffrey Schipper

Zijn niet-gevaccineerden de zondebokken van de samenleving? Otto Grevink antwoordt

'Onder invloed van de overheid, radio, krant en televisie dreigen niet-gevaccineerden de zondebokken van de samenleving te worden', stelde ds. J. Belder vorige week in een column op CIP.nl. Collega-predikant Otto Grevink reageert deze week in de CIP Podcast op zijn stellingname.

"De term 'zondebok' vind ik wonderlijk gekozen. We kennen de term natuurlijk uit het Oude Testament: je legt je zonden op iets anders - toentertijd een bok - en daarmee ben je je zonden kwijt. Ik vraag me af: welke schuld dragen de ongevaccineerden dan? Het woord 'zondebok' suggereert dat mensen moeten boeten voor een groter geheel. In dit geval vind ik 'outcast' een beter woord dan 'zondebok'. Niet-gevaccineerden ervaren dat ze in een hoek worden gezet."

"Iedereen - gevaccineerden en niet-gevaccineerden - mogen het huis uit en naar de winkels", voegt Grevink toe. "Alleen op specifieke plaatsen waar veel mensen samenkomen, kiest de regering voor het tonen van een coronatoegangsbewijs. Maar natuurlijk mogen ook niet-gevaccineerde Nederlanders meedoen aan de samenleving. Dat gebeurt volop!"

Beluister het fragment vanaf minuut 5:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Foto: Rogier Bos


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zondebok of zwart schaap, je zou zeggen: 'what's in a name', anders gezegd: 'als het beestje maar een naampje heeft'. Feit blijft wel dat niet-gevaccineerde mensen de schuld krijgen als er maar ergens een uitbraak is. Maar hoe zit dat dan in Israël .......
N
Hoe zit het dan in Amerika Renè, In het zuiden vooral,daar wordt heel weinig gevaccineerd, Daar is de IC capaciteit veel te klein voor het aanbod aan corona lijders met te kort adem ,dus stikken er daar heel veel wegens gebrek aan IC bedden. Omdat ze zich niet gevaccineerd hebben. Nou het is daar uitgeprobeerd hoor, niet vaccineren, het resultaat is een nare dood voor heel veel mensen,omdat ze heel vroom God hebben verzocht
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)