La Palma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2021 door Patrick Goede

Vulkaanuitbarsting op La Palma dwingt 6000 mensen te vluchten: "We zijn in Gods handen"

Experts zeggen dat de vulkanische activiteit op het Spaanse eiland La Palma nog weken door kan gaan. 48 uur na de eerste uitbarsting zijn er vijf scheuren in de vulkaan die nog altijd stromen van lava op gang brengen. Minstens 160 woningen zijn weggevaagd en 6000 mensen zijn geëvacueerd. Een lokale pastor roept volgens Evangelical Focus op tot gebed. "Veel mensen zullen alles wat ze hebben verliezen."

Pastor Pedro Ángel Rodríguez leidt een evangelische kerk op het eiland. "Onze plek van samenkomst is 7 kilometer bij de eerste eruptie vandaan. Veel mensen uit onze kerk worden getroffen door deze ramp. Een jongeman wilde nog snel zijn bezittingen ophalen voordat de lava zou komen, maar hij kon zijn huis niet meer bereiken. We zijn erg bezorgd over de materiële schade, veel mensen zullen alles verliezen."

De kerk heeft direct hulp aangeboden aan de lokale autoriteiten. "We hadden al een voedsel- en kledingbank. Maar nu vragen we onze kerkleden ook voor het verstrekken van hygiënische producten en kleding. Dat zijn de grootste noden op dit moment." Ook levert de kerk van Rodríguez Duitse vrijwilligers die pensionado's uit Duitsland die op La Palma gevestigd zijn moeten ondersteunen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen