Chinese christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2021 door Redactie

Chinese politie bedreigt kerk tijdens jubileumviering om doopdienst te voorkomen

De Chinese politie is een jubileumviering van een huiskerk in Shenzhen binnengevallen. De huiskerk Trinity Gospel Harvest Church vierde haar vijfjarig bestaan met een weekendje weg, maar het weekend liep anders dan gepland. Getuigen vertellen aan International Christian Concern dat de politie volgens hen wilde voorkomen dat er nieuwe gelovigen gedoopt zouden worden.

De huiskerk was van plan haar vijfjarig bestaan te vieren door samen een uitje te organiseren. Sommige leden van de kerk werden naar verluidt bedreigd door de politie en besloten niet mee te gaan. Met de kleinere groep probeerden ze een hotel te boeken voor de lustrumreis. Het eerste hotel annuleerde onverwacht hun reservering. Het lukte niet om een andere locatie te vinden, omdat voorganger Mao Zhibin en vier andere christenen op de zwarte lijst waren gezet door de lokale politie.

De groep vond een plek bij een boerderij in de buurt, waar ze mochten overnachten. Laat op de avond, om 22:00, viel de politie binnen. Vervolgens werd de gastheer tot vier uur 's ochtends verhoord door de politie. Ondertussen wachtten christenen in spanning af. De volgende dag was het hele huis gevuld met agenten. Het bleek dat de politie had ingegrepen om te voorkomen dat de christenen van Trinity Gospel Harvest Church een doopdienst zouden organiseren op het strand. Dit was echter nooit de bedoeling geweest van de gelovigen. Er waren geen consequenties aan het politiebezoek en de christenen keerden weer terug naar huis.

China staat op plek 17 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Gelovigen worden volgens de hulporganisatie voor vervolgde christenen door de staat als een bedreiging gezien van de nationale veiligheid, omdat het gezag van God boven het gezag van de Chinese Communistische Partij staat voor de christenen. Buiten de regels van communistische regering, is het verboden om kerkelijke bijeenkomsten te organiseren. Er is strenge controle en regelmatig worden kerken volgens Open Doors gesloten door de overheid.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen