Anne Wilson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2021 door Patrick Goede

Gospelzangeres Anne Wilson verloor haar broer: "Ik begon de Heer voor hem te danken"

Gospelzangeres Anne Wilson die deze zomer doorbrak met het nummer 'My Jesus' zong voor het eerst publiekelijk op 15-jarige leeftijd, toen ze het nummer 'What a beautiful Name' zong op de begrafenis van haar overleden broer. Ze besloot het nummer nog een keer op te nemen en het op YouTube te plaatsen. Daar trok het nummer de aandacht van een producer in Nashville. 

Wilson vertelt over het noodlottige ongeval van haar broer in de YouTubevideo My story. "Ik zag zes politiemensen voor de deur staan en ze hadden allemaal trieste gezichten. Mijn moeder gilde en huilde. Mijn vader zat met zijn hoofd in zijn handen voorover geboden. Mijn broer was drie uur daarvoor overleden in een auto-ongeluk. Het voelt alsof je niet meer kunt ademen. Maar ik hoorde de Heer zeggen: 'Ga je mij vertrouwen of niet?' Ik antwoorde bevestigend. Het is makkelijk om boos te zijn op God en Hem de schuld te geven maar Hij liet mij zien dat ik Hem heel erg nodig had."

Ze vervolgt: "De dag daarna zat ik achter de piano en begon het nummer 'What a beautiful Name' te zingen. Ik begon de Heer te danken voor de tijd die ik met mijn broer Jakob had mogen doorbrengen. Terwijl ik God aanbad kwamen mijn ouders binnen en vroegen of ik het nummer op zijn begrafenis wilde zingen. Eerst wilde ik dat absoluut niet maar toen ik het met de Heer erover gehad had besloot ik het te doen."

Het is voor Anne Wilson dus uiteindelijk de aanleiding geweest voor een succesvolle start van haar christelijke zangcarriere. "Het onverwachte succes van 'My Jesus is slechts het begin. We kunnen niet wachten op wat er nog meer in het verschiet ligt", zegt Brad O'Donell van Capitol Christian Music, de platenmaatschappij waarbij Anne nu onder contract staat. Bekijk hieronder de video's 'My Story' en 'My Jesus'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen