Josh McDowell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2021 door Redactie

Christelijke auteur biedt excuses aan: "Mijn verlangen is juist racisme aan te pakken"

De christelijke auteur Josh McDowell biedt zijn excuses aan voor een omstreden opmerking die hij maakte tijdens een recente bijeenkomst. De bekende schrijver en apologeet stelde dat zwarte Amerikanen van huis uit niet genoeg gestimuleerd zouden worden om hard te werken en onderwijs te volgen. Zijn uitspraak werd opgevat als racisme. "De generaliserende uitspraak is geen goede weergave van de werkelijkheid", reageert McDowell na veel kritiek op zijn uitspraak.

De auteur deed de uitspraak tijdens een bijeenkomst van de American Association of Christian Counselors (AACC). "Ik geloof niet dat Afro-Amerikanen en andere minderheden dezelfde kansen hebben. Waarom? Omdat veel van hen opgroeien in gezinnen waar er geen grote nadruk ligt op het belang van onderwijs en de zekerheid dat wanneer je hard genoeg werkt je leven anders zal zijn", is de omstreden uitspraak van McDowell.

In een geschreven reactie biedt McDowell zijn excuses aan. "Het spijt mij. Als christen houd ik van alle rassen, nationaliteiten en soorten mensen", luidt de reactie. "Mijn verlangen is juist dat we als christenen racisme en ongelijkheid aanpakken, en alle zonden die daarmee verbonden zijn. Dit allemaal om de eenheid te herstellen die God voor ons allemaal voor ogen heeft."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ras en cultuur gaan hand in hand. Net zo worden kinderen van criminelen ook vaker zelf crimineel. Als je dat ontkent, mis je een belangrijke oorzaak.
J
"De generaliserende uitspraak is geen goede weergave van de werkelijkeheid." Dus de uitspraak was totaal onwaar? Of een beetje waar? Wellicht is McDowell vergeten het woord 'generaliserend' toe te voegen. Moeten we daar nou zo'n heisa van maken?
C
Eh, ja heel taal- technisch gesproken is het racisme....als je het ècht wilt zien.

De beste man wil gewoon dat de kansen onder de verschillende bevolkingsgroepen meer gelijk getrokken worden. Onbegrijpelijk dat je daar wat op tegen kunt hebben.